Getty Images for Maybelline New York
OSTALA BEZ TEKSTA

Manekenka o trenutku u kojem je s 18 godina saznala da je trudna: 'Zanijemila sam'

Kada je prije deset godina saznala da je trudna, najprije je pomislila na to što će reći drugi i ostala bez teksta.

Otkrivena je 2006. godine u dućanu Primark u Londonu, uskoro se našla pod okriljem prestižne agencije Storm Model Management, iste one koja je otkrila i najpoznatiju britansku manekenku Kate Moss. Samo dvije godine nakon nosila je reviju modne kuće Prada: bila je prva crnkinja koja se pojavila na modnoj pisti tog brenda još otkako je njome šetala Naomi Campbell devedesetih. I sve je to uspjela sa samo 17 godina, nakon čega joj se ostvarivala želja za željom. Te 2008. je dobila naslovnicu talijanskog izdanja magazina Vogue, ali veliko iznenađenje tek ju je čekalo: britanska manekenka Jourdan Dunn (27) je s 18 godina saznala da je trudna, a danas uživa s 8-godišnjim sinom Rileyjem.

Profimedia, Xposurephotos
Prošle godine na odmoru u Italiji

- Odlučila sam da želim to dijete i da ću učiniti sve kako bi to funkcioniralo – izjavila je u intervjuu za InStyle i dodala da je to bila odluka koja joj je u potpunosti promijenila život.

- Saznala sam na aerodromu, na putu na dvotjedni odmor s obitelji. Rekla sam samo svojem mlađem bratu, koji je tada imao samo 15 godina, da idem po test za trudnoću. Kada sam vidjela da je test pozitivan, nisam osjećala ništa - zanijemila sam. Razmišljala sam o svima ostalima: što će reći mama, agencija, ljudi kojima sam uzor. Tek kada sam se malo primirila, shvatila sam da nisu važni oni, već ono što ja želim – otkrila je Jourdan Dunn koja je i u trudnoći bila tražena manekenka - nosila je reviju modne kuće Jean Paul Gaultier, a na posao se vratila tri mjeseca nakon poroda.

NEW YORK, NY - MAY 07:  Jourdan Dunn attends the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City.  (Photo by Jamie McCarthy/Getty Images)
Getty Images
Na Met gali u New Yorku ove godine

Kroz sve izazove samohranog roditeljstva, velika pomoć joj je njezina mama koja i danas pazi na Rileyja kada ona mora napustiti London zbog poslovnih obaveza. Nakon što je rodila s 19 godina, otac njezinog sina Jordan Cummings je završio u zatvoru zbog dilanja droge. U intervjuima njega niti ne spominje, dok svoju majku hvali jer bez nje bi joj sve bilo mnogo teže. Čestu razdvojenost od sina opravdava si činjenicom da sve što radi, radi isključivo za njega.

- I prije sam bila ambiciozna, ali otkako se on rodio postala sam svjesna da se sada moram brinuti o životu još jedne osobe i da je sva odgovornost na meni. Zbog toga nisam željela pustiti manekensku karijeru. Bila sam svjesna da ću mu tako osigurati najviše što mogu - priznala je Dunn koja je i dalje jedna od najpoznatijih manekenki i neizostavna je na tjednima mode.

Linker
20. travanj 2024 06:57