Profimedia, Abaca
Protiv politike Donalda Trumpa

Manekenka Bella Hadid je priznala koliko je ponosna što je muslimanka

Kada je američki predsjednik Donald Trump prvi put u siječnju obznanio svoju politiku zabrane ulaska u SAD za sedam muslimanskih zemalja, brojni poznati su se podigli na noge i izrazili svoje nezadovoljstvo.

Tisuće su protestirale na brojnim marševima protiv ovakve kontroverzne izvršne odluke. Jedna od njih bila je manekenka iz slavne Hadid dinastije, Bella koja se sa sestrom Gigi i drugim poznatim prijateljima pridružila povorci No Ban No Wall održanom u New Yorku. Tada je u ruci držala transparent na kojem je pisalo "We are all humans" (Svi smo mi ljudska bića). Slavna je manekenka i nakon toga nastavila izražavati javno svoje mišljenje pa je tako za web izdanje časopisa Elle svojedobno izjavila. "Ne bismo trebali tretirati ljude prema njihovoj vjeroispovijesti i u skladu s tim im uskraćivati pravo na pomoć. To naprosto nije u redu."

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

I nakon mjesec dana od tih događaja 20-godišnja manekenka nastavlja javno govoriti protiv politike zabrane. Ova uspješna manekenka pronašla se u tom problemu jer i sama dolazi iz muslimanske obitelji koja je napustila rodnu zemlju. Bella je kćer nizozemske manekenke Yolande Foster te američko-palestinskog poduzetnika Mohameda Hadida. "Moj je otac kada je prvi put došao u Ameriku također bio izbjeglica tako da je meni, mojoj sestri i bratu Trumpova imigracijska politika vrlo bliska." izjavila je za Porter magazin te nastavila "Naš je otac oduvijek bio religiozan te se uvijek molio s nama. Ponosna sam što sam muslimanka."

Beverly Hills, CA - Model, Bella Hadid, has a 'daddy-daughter date' with her father, Mohammed Hadid at his favorite Italian food joint, Il Pastaio. The 19-year old looks more than happy to eat her pasta as she shovels it in with vigor. Il Pastaio does make some darn good pasta!
  July 29, 2016, Image: 295458348, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Bella Hadid s ocem Muhamedom

Linker
17. travanj 2024 21:34