Koncert u Zagrebu

Luka Nižetić sprema spektakl: Neće biti ni jednog slobodnog dana, sve ostalo je u drugom planu

Pjevač je dugo čekao povoljan trenutak da najavi koncert karijere, ove jeseni u Zagrebačkoj Tvornici kulture priredit će poseban glazbeni spektakl, a što sve publika može očekivati od njega tad i tijekom ljeta otkrio je u razgovoru za Gloria.hr.

Omiljeni glazbenik nedavno je otkrio da mu je 28. listopada najvažniji dan, naime tog će datuma Luka Nižetić održati veliki koncertni spektakl u Tvornici kulture. "Dugo se planira ovaj koncert pred zagrebačkom publikom. Čekali smo pravi trenutak, kada prođe korona, kada snimimo album tako da se listopad pokazao idealnim terminom. Tu je već skoro i 20 godina karijere, mada ne volim obljetnice, jubileje, okrugle brojke al eto i to se poklopilo pa neka se proslavi i ta brojka", rekao nam je Luka kroz smijeh.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije ovo ljeto glazbenika čeka mnogo koncerata zbog čega već sada s bendom "utvrđuje gradivo". Njegov dugogodišnji suradnik Branimir Mihaljević za jesenski spektakl u tvornici napravit će nove aranžmane pjesmama. "Imat ću i gostujuće glazbenike, pravi orkestar za radost i veselje. Bit će to presjek mog dosadašnjeg glazbenog opusa gdje ću ujediniti zvuk Dalmacije, etna i južnjačkog popa, modernog s tradicionalnim, klape i romskog orkestra, ritma i melankolije", dodao je Nižetić.

image

Luka Nižetić priprema koncertni spektakl u Zagrebu.

PRESS

Čitajte i: Luka Nižetić priprema spektakl: Na mojim koncertima sve je dopušteno osim dosade i statičnosti

Posljednje dvije godine, zbog nedostatka koncerata Luka je ekstenzivno boravio u Komiži na Visu. Tamo već godinama vodi uspješan restoran Fabrika, a prošle godine preuzeo je još jedan prostor na komiškoj Rivi i otvorio pizzeriju. Sve to, kaže Luka, ulazi u kalkulaciju prilikom organizacije priprema.

"S pravim generalnim probama krećemo početkom rujna i tada neće biti ni jednog slobodnog dana mada i koncerti tijekom ljeta će poslužiti ponavljanju gradiva. Sve ostalo mi je palo u drugi plan, a kako imam uigranu ekipu na Komiži ne moram brinuti da će onaj moj 'ugostiteljski' posao patiti. Glazba je prioritet i njoj je sve podređeno. U Komiži ću u pauzama prije povratka u Zagreb pokušati uhvatiti i malo slobodnog vremena za odmor, druženja s prijateljima i ronjenjem", otkrio nam je Luka.

image

Luka u Komiži ima uigran tim u dva restorana.

PRESS

Pune dvije godine čekao je na povratak koncertnih turneja, stoga će mu ovo ljeto biti nalik na ona pretpandemijska - uz ipak neke (slatke) promjene.

"Sviram od Vukovara do Brača čemu se itekako radujem. Još uvijek volim kombi vožnje s mojim bendom, a nakon koncerta afteri su još uvijek posebni doživljaj jer se opustimo i družimo s domaćinima. No, kako sam već spomenuo imat ću vremena i za ljetne radosti, a i u lipnju mi se vraća sestra iz Amerike pa ću sigurno planirati druženje s mojim najdražim nećacima Jozom i Milom", ispričao je glazbenik.

Velikim koncertom u Zagrebu Luka će obilježiti i izlazak albuma, na kojem kontinuirano radi već dvije godine. Do sada je objavio ukupno šest pjesama među kojima su: 'Ludilo brale', 'Ae', 'Ka more je život', 'Ostani dite' i 'Zagrli život'. Sve one naći će se na albumu kojeg je Luka nazvao "Ludilo brale". Još će dvije pjesme predstaviti publici prije njegova izlaska.

image

Koncert će se održati 28. listopada 2022.

PRESS

Čitajte i: Insajderski vodič Luke Nižetića: Skrivene ljepote i robinzonski hedonizam zbog kojeg nećete htjeti otići s Visa

"Nastupit ću na ovogodišnjem Splitskom festivalu s posebnom pjesmom 'Kad se rodiš usrid Splita' koja je, kako autor teksta Mario kaže, mala pjesma o velikom gradu. U planu je i jesenski singl, pred koncert", najavio je Nižetić i dodao da bi njegov šesti studijski album trebao izaći do sredine rujna.

Koncertni spektakl na kojem se već počelo raditi, barem u sferi planiranja, za sada je fokusiran na Zagreb. "Namjera mi je publiku provesti kroz razne osjećaje i atmosfere, priuštiti im posebnu večer punu pozitive i dobre energije, da svi guštamo i plešemo uz pjesme koje su obilježile moju karijeru. Naravno da mi je želja doći i u ostale gradove tako da je plan za iduću godinu održati koncertnu promociju novog albuma gdje god se može svirati", objasnio je Luka Nižetić.

Linker
23. travanj 2024 19:38