Profimedia
DJETINJSTVO I ŽIVOT

Londonska izložba otkriva tko je zapravo bila Amy Winehouse

Izložba kojom se istražuju korijeni pjevačice Amy Winehouse bit će postavljena u Camdenu, londonskoj četvrti u kojoj je živjela i koju je obožavala.

Zamišljena kao proslava njezinog života i umjetnosti kroz istraživanje njezinog podrijetla, izložba će biti postavljena u Židovskom muzeju u Londonu. "Uz to što je bila iznimno talentirana i inspirativna pjevačica, Amy je također bila židovska djevojka iz sjevernog Londona. Zato je posve logično da naš muzej u njezinom omiljenom Camdenu bude mjesto gdje će se ispričati njezina priča“ – izjavio je ravnatelj muzeja Abigail Morris.

Na izložbi će se moći vidjeti njezine privatne fotografije iz djetinjstva, s proslava Šabata i odjevenu u uniformu židovskih djevojčica, a izložene će biti i njezine osobne stvari kao i crtež njezinog obiteljskog stabla.

Osim ovom izložbom, počast Amy Winehouse odat će se i serijom street art radova nadahnutih njezinom glazbom. Serija će se, prema njezinoj pjesmi, zvati "Love Is A losing Game", a na njoj će sudjelovati umjetnici kao što su Captain Kris, Mr Cenz, Philth i Amara Por Dios.

Linker
24. travanj 2024 07:23