Kraj jedne ere

Ljiljana Saucha zauvijek napušta HRT: ‘Da sam ostala tamo, ne bih se osjećala dobro‘

Iako je voditeljica i novinarka odlučila da će još neko vrijeme ostati u redakciji HRT-a, čini se da je ipak odlučila zatvoriti to poglavlje života.

Nakon što je u studenom otkrila da će na njezino mjesto voditeljice "Vijesti iz kulture" doći Antonija Ćosić, urednica i voditeljica Ljiljana Saucha planirala je još neko vrijeme ostati na HRT-u, ali iza kamera. No, Ljiljana je sada odlučila zauvijek napustiti HRT i posvetiti se svom novom biznisu.

"Zbogom! Nakon gotovo 37 godina u radnom odnosu i pet honorarnih, zauvijek zbogom HRT-u. Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama - hvala što ste me učinili jačom", napisala je na društvenim mrežama.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, voditeljica je otkrila razlog svoje odluke. "Mogla sam otići 15.11. iduće godine, ali uistinu zbog svega što mi se dogodilo, ne mojom krivnjom, više se psihički, a niti u duši, nisam osjećala nimalo dobro tamo", rekla je te dodala:

"Kad sam saznala da ću uzmem li otpremninu koju mi je HRT ponudio ako odem u mirovinu dobiti pristojan izraz novca, dosta više od onoga što bih zaradila u idućih 11 mjeseci, nisam puno razmišljala i ubrzo sam se odlučila na osobno uvjetovani otkaz. Radije ću sada biti sa svojim mužem i hodati onoliko koliko nam to mjere budu dopuštale, nego da sam na HRT-u. Ne bih se tamo osjećala uopće zdravo", objasnila je.

Ljiljana je nedavno pokrenula vlastiti posao o kojem je pisala i na vlastitoj web stranici. Naime, riječ je o privatnom biznisu iscjeljivanja i rekonekcije.

"Od malena sam zaljubljena u knjige i glas. Knjige, u kojima se krije znanje, ali i odgovori na pitanja koje ću sebi kasnije tijekom života postavljati; o postojanju, duhovnosti, životu poslije života, reinkarnaciji i iscjeljivanju. Glas, kojim ću, najveći dio života, mnoge spoznaje i prenositi", otkrila je Ljiljana na svojoj web stranici.

"Tragajući za smislom postojanja put me doveo na Radionice s anđelima spisateljice, prevoditeljice i pjesnikinje Zdenke Andrijić. Prvi susret dogodio se u nedjelju 10. rujna 2006. Svih ovih godina druženja s anđelima, tim predivnim duhovnim bićima, neobične su se zgode događale u mom životu. Danas anđele još uvijek ne vidim, ali ih čujem i svakodnevno molim za zaštitu. Anđeli su ti koji su me doveli i do Rekonektivnog iscjeljivanja Erica Pearla. Postala sam praktičar Rekonektivnog iscjeljivanja i Rekonekcije", ispričala je Ljiljana svoj duhovni put.

Podsjetimo, Ljiljana Saucha ima bogatu televizijsku karijeru. Radila je kao novinarka Poleta i bila je od 1979. suradnica Radija Zagreb. Vodila je serije za djecu, potom Zagrebačku panoramu, a bila je i prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. Na HRT-u je vodila mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska", "Dobar dan", "Hrvatska zemlja i ljudi", "Hrvatska danas" te uređivala gotovo sve dnevnike i vijesti.

Linker
05. travanj 2024 15:12