Ovako se to radi

Lekcija Donaldu i Ivanki Trump: Kako su Busheve kćeri naučile Obamine djevojčice sve tajne Bijele kuće

Žena koja je bila kći, ali i unuka, američkog predsjednika prisjetila se trenutka kada je prije točno 12 godina ‘predala štafetu‘ mlađim generacijama predsjedničke djece. Tom je prilikom Jenna sa sestrom Barbarom, Obaminim djevojčicama otkrila najzabavnije dijelove njihovog budućeg doma.

Kći bivšeg predsjednika Amerike Georga W. Busha ovih se dinamičnih dana u povijesti svoje zemlje prisjetila osobnih uspomena koje je vežu na boravak, ali najviše na odlazak iz Bijele kuće - Jenna Bush Hager (38) i njena sestra blizanka Barbara Bush jedine su blizanke čiji je roditelj postao predsjednik te zemlje. Njihov mandat kao ‘prve djece‘ u Bijeloj kući završio je točno prije 12 godina, tim je povodom emotivna Jenna očitala dobru lekciju donedavnom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj obitelji.

Podijelivši tri fotografije na kojoj se i više nego dobro vidi u kakvoj je atmosferi prošla primopredaja Bijele kuće između obitelji Bush i obitelji Baracka Obame. "Danas je punih 12 godina! Vozila sam sa svog posla učiteljice u Baltimoreu, sastala sam se s mamom i sestrom u Washingtonu kako bismo idućim stanarima pokazali kuću koja će postati njihov dom", napisala je Bush Hager u opisu fotografija koje je objavila u srijedu 11. studenog.

Stvari koje ih povezuju

Na jednoj slici vidljivo je kako Hager stoji na balkonu s Maliom (22) i Sashom (19) koja maše prema travnjaku. Na iduće dvije slike sestre Bush i njihova majka Laura stoje na vrhu hodnika, a djevojčice Obama kližu držeći se za ogradu uz padinu. Ove posljednje dvije fotografije posebno su dirljive, a u SAD-u su ovih dana poslužile kao podsjetnik kako izgleda mirna predaja moći i predsjedničke titule - dok istovremeno Donald Trump i dalje odbija prihvatiti izborne rezultate kao i napuštanje Bijele kuće.

Ta itekako aktualna tema, i nevjerojatno aktualni protagonisti zaokupljaju Ameriku već neko vrijeme. Tako je Jenna prošlog mjeseca gostujući u emisiji Dr. Oza kazala kako je jako voljela taj trenutak predaje štafete prve kćeri novoj generaciji.

image
Bvša i buduća prva dama, Laura Bush i Michelle Obama na privatnoj audijenciji.
MCT/NEWSCOM/PROFIMEDIA

‘Proveli smo ih po Bijeloj kući. Pokazali smo im sobe koje su bile naše spavaće, a koje će postati njihove spavaće‘, rekla je kći G.W. Busha.

"Bio je to divan dan, jer zapravo imamo mnogo više stvari koje su nam zajedničke, nego koje nas razdvajaju. Pogotovo djecu", kazala je Bush Hager.

Tajne naučile za djedovog mandata

Jenna i Barbara već su išle na koledž kada je njihov otac inauguriran za predsjednika, no njima to nije bio prvi doticaj s najpoznatijom kućom u zemlji. Hager se sjeća da je bila malena kad je njezin djed George H.W. Bush bio predsjednik.

image
Dirljiva scena s inauguracije Baracka Obame, koji je dobio potporu i bivšeg predsjednika Busha.
PAUL J. RICHARDS/AFP/PROFIMEDIA

"Prepoznala sam nas u tim divnim malenim djevojčicama, jer kada je naš djed postao predsjednik mi smo bile te dobi. Tako da smo znale što je magično u Bijeloj kući. Naučile smo ih da se kližu niz stubište, sigurna sam da je gospođa Obama to voljela. Jako smo ponosni na te djevojčice", opisala je Jenna.

Danas su Obamine kćeri Malia i Sasha obje na koledžu, Malia na Sveučilištu Harvard, a Sasha na Sveučilištu Michigan. No, zbog svima poznate situacije s pandemijom, kao i tisuće studenata diljem zemlje i Obamine kćeri uče od kuće, što je Michelle Obama i potvrdila ove jeseni.

Linker
16. travanj 2024 17:55