NOVA LJUBAV

Legendarna manekenka slomljeno srce liječi u naručju slavnog scenarista: "Moja me ljubav držala toplom"

Što je seksi? Ako pitate češku manekenku i glumicu Paulinu Porizkovu onda je to – talent. A u Hollywoodu nema puno talentiranijih scenarista od Aarona Sorkina, koji je osvojio njezino srce.

"Što tražim od partnera? Iskreno, ni sama ne znam. Nemam pojma. Ne znam što želim jer je moja srodna duša toliko dugo bio moj suprug, ali ono što mi je on pružao više mi ne treba. Trebam nešto drugačije jer sam danas nevjerojatna osoba kakva nisam bila s 19 godina, kada sam upoznala supruga. Danas trebam frajera koji može izdržati moju čudesnost”, kazala je češka manekenka i glumica Paulina Porizkova (56) odgovarajući na pitanje kakvog bi muškarca htjela nakon smrti svojeg dugogodišnjeg supruga Rica Ocaseka, vođe grupe Cars.

Nije dugo trebalo čekati da Čehinja prijeđe s riječi na djela. Godinu i pol nakon što je postala udovica, utjehu je pronašla u naručju holivudskog zavodnika, proslavljenog scenarista Aarona Sorkina (59). Sretni je par svoju ljubav javno obznanio na crvenom tepihu uoči dodjele Oscara, a nakon što su broji svjetski mediji objavili njihove fotografije Paulina je potvrdila da su doista zaljubljeni do ušiju.

image
Paulina Porizkova i Aaron Sorkin na oskarovskom crvenom tepihu
FOTOGRAFIJE: CHRIS PIZZELLO AFP

"Pretpostavljala sam, a to se i pokazalo točnim, da će ovo biti jedna od najoriginalnijih dodjela. Intimna atmosfera je bila predivna, ali je zbog klima uređaja bilo i jako hladno u dvorani, što mi je omogućilo da se još više stisnem uz svojeg drago. I, naravno, on me držao toplom cijelu noć", kazala je Porizkova.

Čitajte i: Ljepotica u šestom desetljeću objavila kojim se tretmanom pomlađuje: 'Tašta sam i želim biti lijepa'

Na Oscare je došla kao Sorkinova pratilja, on je bio nominiran za najbolji originalni scenarij s filmom "Čikaška sedmorka", a novu ljubav odlučila je predstaviti sa starim izgledom. Naime, na crveni tepih je došla u 15 godini staroj Dolce&Gabbana haljini, koju je nosila i kada je na Oscare dolazila kao televizijska modna novinarka.

"To je jedina haljina koju imam u ormaru. Ujedno, u njoj izgledam kao ženska verzija statue Oscara, pa sam mislila da mogu biti utjeha Aaronu ako ne osvoji nagradu. Umjesto Oscara, kući može ponijeti mene", kazala je češka manekenka. Njezina predviđanja su se i ostvarila, jer je scenarist izgubio u svojoj kategoriji, pa mu je za utjehu ostala "samo" prekrasna djevojka.

Veliki holivudski zavodnik

Sorkin je poznat kao sjajan scenarist iza kojeg su brojni uspješni filmovi i TV serijali – od "Zapadnog krila" i "Društvene mreže" do "Malo dobrih ljudi" i "Stevea Jobsa" – ali i kao veliki holivudski zavodnik. U braku s odvjetnicom Julijom Bingham bio je od 1996. do 2005., a nakon toga je ljubio novinarku Maureen Dowd i glumicu Kristin Davis.

"Neke žene privlači izgled, druge moćni i bogati muškarci. Mene je oduvijek najviše privlačio talent. Talent je meni jako seksi. Jednu sam stvar shvatila, nakon toliko izlazaka s dečkima koji imaju normalne poslove, da me intrigira talent, ali i da su talentirani dečki puno kompliciraniji od onih ne toliko talentiranih", objasnila je Čehinja svoj izbor.

Mnogi u Hollywoodu su rekli da joj je nova ljubav itekako bila potrebna nakon gorkog kraja prethodne romanse. Rica Ocaseka upoznala je 1984. na snimanju spota za pjesmu "Drive" grupe The Cars. Zaljubili su se, pet godina kasnije i vjenčali te u braku dobili dva sina, Jonathana i Olivera.

Iako je njihova veza izgledala idealna, rastali su se 2017., ali su ostali u relativno dobrim odnosima. Tako ga je upravo ona prva pronašla mrtvoga u njegovom domu, u rujnu 2019. Preminuo je od srčane bolesti, a u tom trenutku su Paulina i on još uvijek bili supružnici, njihov razvod nije bio finaliziran. Šok je, ipak, uslijedio kada je doznala da ju je izbacio iz svoje oporuke jer ga je "napustila", iako se posljednjih mjeseci upravo ona brinula za njega.

Linker
19. travanj 2024 04:25