Getty Images for New York Magazi
JENNIFER LOPEZ NA VRHUNCU USPJEHA

Latino diva u 51. osvaja Hollywood: 'Govorili su mi da ću uvijek biti samo sobarica'

Latino diva Jennifer Lopez, koju su uvjeravali da će biti osuđena na stereotipne likove sobarica, uspjela je osvojiti publiku i karakternim rolama, a uskoro će režirati svoj prvi film u kojem će glumiti šeficu narkokartela.

Većina glumica u Hollywoodu može se lagano pozdraviti s karijerom kada napune pedesetu, nadajući se tek povremenim ulogama ocvalih ljepotica, majki i baka, ali ne i latino diva Jennifer Lopez. Iako je u srpnju proslavila 50. rođendan, na vrhuncu je karijere i kao glumica i kao pjevačica, izgleda poput seks bombe i radi više nego ikada. Svoju savršenu liniju pokazuje i u filmu "Prevarantice s Wall Streeta" ("Hustler"), koji u hrvatska kina dolazi 12. rujna. U njemu glumi Ramonu, šeficu grupe striptizeta koje okradaju svoje bogate klijente, a gledajući je u sceni u kojoj oskudno odjevena senzualno pleše oko šipke baš nitko ne bi rekao da je nedavno ušla u šesto desetljeće života.

Lili Reinhart, Jennifer Lopez, Keke Palmer & Constance Wu 
Hustlers (2019) 
*Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 461095512, License: Rights-managed, Restrictions: Filmstill // HANDOUT / EDITORIAL USE ONLY!
Please note: Fees charged by the agency are for the agencyÕs services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material. Images should only be used for editorial purposes by newspapers or magazines or websites in connection with the event/movie (etc). E.g.:
Real Name as Character Name in Film Title (year)
No other use is authorized.
Filmstill // HANDOUT / EDITORIAL USE ONLY!
Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material. Images should only be used for editorial purposes by newspapers or magazines or websites in connection with the event/movie (etc). E.g.:
Real Name as Character Name in Film Title (year)
No other use is authorized., Model Release: no, Cr
Profimedia, Film Stills
S ekipom filma ‘Prevarantice s Wall Streeta’: Lili Reinhart, Keke Palmer i Constance Wu

- Na početku snimanja bila sam prestravljena jer nikad prije nisam radila nešto slično. Osjećala sam se izloženo i pitala sam se: "Tko je Ramona? Zašto to radi? Na kraju sam shvatila da je ona čvrsta i snažna, ali i osjetljiva osoba koja je u životu puno patila. To je sjajan lik za glumicu" - kaže Jennifer Lopez, koja je ujedno i producentica filma.

Među prvima ga je gledao njezin zaručnik, bivši bejzbol igrač Alex Rodriguez (43), i ona tvrdi da je bio oduševljen. Pogotovo zato što je, kako bi se što bolje pripremila za snimanje, u kući instalirala šipku za ples pa je imao priliku vidjeti je kako vježba za seksi scene u filmu. Dosad je bila najpoznatija po romantičnim komedijama "Dogodilo se na Manhattanu", "Jeste li za ples" i "Za sve je kriva svekrva", pa joj je uloga Ramone bila fizički najzahtjevnija te se za nju dugo i naporno pripremala. A za svoju savršenu liniju glumica kaže da zahvaljuje dobrim genima, zdravoj prehrani i puno prolivenog znoja u teretani - ali i dijeti koju je osmislio njezin osobni trener Dodd Romero. Uz specijalni tretman vježbi, uključuje potpuno izbacivanje šećera i ugljikohidrata, čega se, priznaje, teško odrekla.

Los Angeles, CA  - *EXCLUSIVE*  - The couple that works out together, stays together, as Jennifer Lopez and Alex Rodriguez are seen bringing in the new year with an intense exercise routine. Her son Max also joined the couple during the outing. Shot on 12/30/17

Pictured: Jennifer Lopez



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 358950205, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Savršenu liniju održava redovitim vježbanjem

- Cijelo sam vrijeme maštala kako ću pojesti nešto slatko, sanjala kolačiće i kruh s maslacem - kaže J.Lo, priznajući da joj se trud isplatio. Ne samo da u filmu fantastično izgleda nego je i stekla kondiciju koja joj je pomogla da izdrži napornu dvoipolmjesečnu ljetnu koncertnu turneju "It’s My Party", na kojoj je zaradila 54,7 milijuna dolara. Kao pjevačica je uostalom prava tvornica hitova, od kojih su najpoznatiji "Jenny from the Block", "If You Had My Love", "Love Don’t Cost a Thing", "Booty", "Ain’t Your Mama" i "On the Floor", no kao glumica je imala uspona i padova.

LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 15:  Jennifer Lopez performs during a stop of her It's My Party tour at T-Mobile Arena on June 15, 2019 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images for ABA)
Getty Images for ABA

Najviše pohvala dobila je za glavnu ulogu u "Seleni", filmskoj biografiji latino pjevačice Selene Quintanilli, za koju je 1997. nominirana za Zlatni globus.

SELENA, Jennifer Lopez, Jon Seda, 1997, (c)Warner Bros./courtesy Everett Collection
©Warner Bros/Courtesy Everett C
U prvoj zapaženoj ulozi - 1997. u filmu ‘Selena’ s Jonom Sedom

- Prije 30 godina svi su mi go­­vorili: "Ti si latino djevojka, igrat ćeš uloge sobarica, tu će biti tvoja granica". Kad sam s 26 godina dobila glavnu ulogu u filmu "Selena", bila sam premlada da bih shvatila što se događa. Za nju sam dobila honorar od milijun dolara, više od ijedne latino glumice dotad, a to je otvorilo put mnogim mojim kolegicama. Tako je puno pametnih, talentiranih žena ispred i iza kamere, pa mislim kako je došao trenutak da se čuju naši glasovi, čemu je uvelike pridonio #MeeToo pokret. Jednako smo vrijedne i želimo da nas se uvažava kao i muškarce. A kad dokažeš koliko vrijediš, više te nitko ne može zaustaviti - napominje J.Lo, koja je tek u zrelim godina shvatila što želi kao glumica - a to su karakterne uloge jakih žena poput Ramone ili Griselde Blanco, nekadašnje šefice kolumbijskog narkokartela.

Snimanje filma “The Godmother” o kriminalki koju nazivaju “ženskim Pablom Escobarom” počinje ove jeseni, a Lopez u njemu igra glavnu ulogu, izvršna je producentica te će se prvi put okušati kao redateljica. Uz tolike obaveze prilično razumno zvuči njezina nedavna izjava da u skoro vrijeme ne razmišlja o vjenčanju. Naime, u ožujku se, nakon dvije godine veze, zaručila s Alexom Rodriguezom koji ju je zaprosio kleknuvši na pješčanoj plaži s dijamantnim prstenom vrijednim 1,4 milijuna dolara. Budućim mladencima ipak se ne žuri - možda ne samo zbog previše posla, nego i zbog loših iskustava iz prošlosti. Naime, Jennifer Lopez će to biti četvrti, a Alexu Rodriguezu drugi brak.

Instagram
Alex ju je zaprosio u ožujku, dijamantnim prstenom od 1,4 milijuna dolara

Prvi put se udala 1996. za konobara Ojanija Nou, kojeg je upoznala u jednom restoranu u Miamiju. Vjenčali su se nakon 10 mjeseci veze, a brak im je trajao tek malo dulje - godinu dana. Poslije su završili na sudu jer je Noa htio objaviti seksi video s medenog mjeseca i knjigu o njihovu braku, ali ga je tim njezinih odvjetnika na vrijeme zaustavio. Drugog supruga, plesača Crisa Judda, upoznala je na snimanju spota za hit "My Love Don’t Cost A Thing". I za njega se udala brzo, u rujnu 2001., nakon što su u vezi bili samo nekoliko mjeseci. I taj je brak potrajao kratko - samo godinu dana - a navodno mu je presudilo to što se J.Lo na snimanju filma "Gigli" zaljubila u kolegu Bena Afflecka. Mediji su par prozvali "Bennifer" i pratili na svakom koraku, a ona je Afflecku posvetila svoj treći album "This Is Me... Then". U listopadu 2002. su se zaručili, no vjenčanje zakazano za 14. rujna 2003. otkazano je doslovce nekoliko sati prije početka. O razlozima se govorilo svašta - od toga da se Ben malo previše zaigrao sa striptizetama na momačkoj večeri do toga da Jennifer nije mogla podnijeti njegovu ovisnost o kocki. U svakom slučaju, ona mu je damski vratila prsten vrijedan 1,2 milijuna dolara.

Četiri mjeseca nakon razlaza prohodala je s dugogodišnjim prijateljem, glumcem i pjevačem portorikanskih korijena Marcom Anthonyjem, koji je godinama bio zaljubljen u nju. S njim je 2004. treći put stala pred oltar, a u tom su braku 2008. rođeni blizanci Emma i Max. Nakon toga se u njihov dom - kako bi pomogla kćeri - uselila Jenniferina majka Guadalupe. Ona i Anthony nisu se dobro slagali, a i J.Lo je polako otkrivala da joj sve više smeta što suprug želi kontrolirati njezin život. Otkad je rodila smetalo mu je kad se odijevala seksepilno jer je smatrao da žena koja je postala majka mora izgledati čednije. A kad je još uz to otkrila i njegove financijske malverzacije s plaćanjem poreza, bilo joj je dosta. Razveli su se 2014., iste godine koje je Jennifer snimila album znakovitog imena "Love?".

Instagram
Obiteljska idila: s Alexom Rodriguezom, svojim blizancima Maxom i Emme i njegovim kćerima Natashom i Elle

Čini se da je J.Lo slaba na plesače, jer je tri mjeseca nakon razvoda od Anthonyja po­­tražila utjehu u na­­ručju 18 godina mlađeg Caspera Smarta. Zaljubili su se nedugo nakon što je dobio mjesto u njezinoj pratećoj plesnoj grupi, a iako su ispočetka svi mislili da će to biti samo kratka afera, ljubav je potrajala dvije i pol godine. Sve dok se Smart 2016. nije našao usred skandala s dvije transseksualke, od kojih je jedna tvrdila da su izmjenjivali golišave fotografije, a druga da su se ljubili u njegovu automobilu. Nakon toga je ekspresno iselio iz Jenniferine vile u Los Angelesu. Mir joj je napokon 2017. donijela ljubav s Alexom Rodriguezom, za kojeg kaže da je njezina srodna duša.

NEW YORK, NY - JUNE 03:  Jennifer Lopez and Alex Rodriguez are seen on June 3, 2019 at the 2019 CFDA Fashion Awards in New York City.  (Photo by Patricia Schlein/Star Max/GC Images)
GC Images
Zaljubljeni par nedavno je bio na dodjeli modnih nagrada u New Yorku

- Bilo je u mojem životu razdoblja kad mi je u poslu išlo sjajno, a u ljubavi loše i obratno. Ovo je prvi put da mi se sve savršeno posložilo. Sretna sam i uživam - kaže Jennifer Lopez.

Linker
18. travanj 2024 21:14