MTV / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Nema labavo

Lady Gaga trijumfirala na glazbenoj dodjeli: Osebujnim detaljem poslala važnu poruku

Ovogodišnja dodjela MTV VMA glazbenih nagrada kombinirala je video streaming i nastupe bez publike, a u središtu pažnje bila je talentirana glazbenica, pravim imenom Stefani Germanotta te se nije ustručavala reći što misli o trneutnoj situaciji u svijetu.

Pandemija koronavirusa promijenila nam je živote te smo, htjeli, ne htjeli, morali prihvatiti "novo normalno", a mnogo manifestacija, revija i glazbenih događaja odvija se većinom online. No, jedna od najvećih dodjela glazbenih nagrada MTV VMA Music Awards ipak se održala uživo, a na crvenom tepihu na otvorenom pojavile su se mnoge poznate zvijezde.

Najviše pažnje i ovoga puta je privukla glazbenica Lady Gaga koja je pokupila čak pet nagrada - za umjetnicu godine, pjesmu godine, najbolju glazbenu suradnju za pjesmu Rain on Me, najbolju kinematografiju te po prvi put nagradu Tricon koja se dodjeljuje umjetnicima za postignuća u više područja. Gaga je, naime, nagradu Tricon dobila za uspjeh u glazbi, modi i glumi.

"Nosite maske!'"

Tijekom večeri je izmjenjivala nekoliko neobičnih kostima u svom stilu koje je popratila i odgovarajućim zaštitnim maskama kojima je željela podignuti svijest o važnosti njihovog nošenja.

"Ovu nagradu želim podijeliti sa svima koji u sada u svojim domovima. Svi vi ste vaš vlastiti Tricon. Ova godina nije bila laka za mnoge od nas, ali u svom tom kaosu vidim i veliku hrabrost. Bez obzira na to što smo sada razdvojeni, znam da nam dolazi renesansa. U to čvrsto vjerujem. Ne želim ništa drugo nego inspirirati vas kao umjetnica u ovoj teškoj godini. Volim vas, pazite se, izrazite se i - možda ću zvučati kao pokvarena ploča - nosite masku. Time pokazujete poštovanje prema sebi i drugima", poručila je glazbenica.

Osim Gage, nagradu je dobila i Ariana Grande, i to za njihovu suradnju za pjesmu i glazbeni video Rain on Me, dok je Weeknd osvojio nagradu za najbolji video za pjesmu Blinding Lights, Taylor Swift za najbolju režiju video spota The Man, Maluma i Qué Pena za najbolji latino, Megan Thee Stallion i Savage za najbolji hip-hop, BTS za najbolji pop i Doja Cat za najboljeg novog umjetnika.

Mnogi detalji same dodjele držali su se u tajnosti do samog početka showa, no nije sve išlo onako kako su umjetnici željeli. "Želio sam dovesti cijelu svoju tehničku ekipu, no ne mogu. Teško je jer imam niz ideja za show. Ne mogu biti kreativan koliko bih htio, no razumijem da su vremena teška", izjavio je kolumbijski glazbenik Maluma.

Čitajte i:

Organizacijski detalji u strogoj tajnosti! Prva dodjela glamuroznih nagrada u 'novom normalnom'

Obožavatelji se pitaju: Skriva li Lady Gaga trudnoću ili je u karanteni 'natukla' par kilograma?

Lady Gaga je u karanteni i tamo je u sedmom nebu: 'Kako je divno vidjeti iskrenu ljubav'

Fotke sve govore: Popravljala mu je frizuricu, sjedila mu u krilu, mazila ga... i nema sumnje da je zaljubljena

Linker
14. travanj 2024 22:18