Slatke muke

Kristina Čilić o trudnoći s drugim sinom: ‘Objektivno ne spavam puno, postaje sve napornije, a Marin je već dugo na putu‘

Dok je proslavljeni hrvatski tenisač trenutno u Londonu na Wimbledonu, njegova supruga je kod kuće s njihovim sinom Baldom koji je nedavno proslavio prvi rođendan. A kako joj napreduje druga trudnoća i uspijeva li se pored Balda i drugih obveza imalo odmoriti, otkrila nam je u razgovoru za Gloria.hr.

Obitelj hrvatskog tenisača Marina Čilića i njegove supruge Kristine Milković Čilić uskoro će se proširiti za još jednog člana. Naime, njihov jednogodišnji sinčić Baldo najesen će dobiti bracu.

Dugogodišnji ljubavni par vezu je ozakonio u travnju 2018. godine, tada su nakon osam godina ljubavi uplovili u brak. Brak su sklopili u crkvi svetog Nikole u Cavtatu, a slavlje upriličili na dubrovačkoj tvrđavi Revelin

Kako je u svibnju ekskluzivno ispričala za magazin Gloria, Kristina je sada "na pola puta" s trudnoćom, a nama je u razgovoru za Gloria.hr otkrila kako je podnosi, ima li energije pored živahnog Balda i ima li u pripremi već ime za drugog sina.

Osim toga, Kristina se osvrnula i na rad humanitarne Zaklade Marin Čilić koju sa suprugom vodi od 2016. te koja je po drugi put organizirala humanitarni sportski turnir "Gem Set Hrvatska", ovoga puta u Petrinji.

image
Marin i Kristina Čilić i njihov sin Baldo.
PRIVATNI ALBUM

Kako napreduje druga trudnoća? Uspijete li se odmoriti pored malenog Balda?

Trudnoća dobro napreduje i ja se osjećam dobro, ali polako postaje sve napornije uz velike vrućine i malenog koji je zaista jako aktivno dijete, a Marin je već dosta dugo na putu. Objektivno ne spavam puno, ali čini mi se da se tijelo već prilagodilo takvom tempu i imam dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti i za posljednje pripreme za Gem Set Hrvatska. Nadam se da će tako i ostati do kraja.

Koje razlike primjećujete između prve i druge trudnoće? Jeste li imali kakvih poteškoća?

Moram priznati da ne vidim neku preveliku razliku osim možda razdoblja trudnoće. U prvoj trudnoći nisam imala iskustvo visokog stupnja trudnoće tijekom ljetnih mjeseci tako da ovaj put to vidim kao mali izazov.

Čitajte i: Marin i Kristina Čilić čekaju drugo dijete: 'Točno smo na pola puta, zasad je sve u najboljem redu'

Jeste li već razmišljali o imenu drugog sina? Želite li da bude posebno kao Baldo?

Moram priznati da nismo još stigli razmišljati o imenu, ali znam da kriterij za odabir imena neće biti neobičnost. Kada smo odabrali Baldovo ime, nismo mislili da je ljudima tako neobično jer je Baldo tradicionalno ime dubrovačkog kraja. Osnovni razlog je bio što je i meni i Marinu to zaista lijepo ime, a za mene ima jednu posebnu emotivnu vrijednost jer se moj tata, od kojeg sam se morala oprostiti još kao sedmogodišnja djevojčica, tako zvao. Kažu da je ime znamen. Baldo je od djeda već naslijedio rupicu na bradi, a ako bude vrijedan i dobar kao on, onda mu je samo nebo granica.

Od početka rada Zaklade Marin Čilić pa do danas, koji su vam najdraži provedeni projekti?

Zaista mi je teško izdvojiti samo jedan. Projekt stipendija mi je posebno drag jer prilikom čitanja prijava kandidata, a kasnije i upoznavanjem stipendista, ostanete tako nadahnuti tim mladim, vrijednim ljudima koji su cijeli svoj život posvetili onome što vole. Također, projekt Gem Set Hrvatska nosi sa sobom jednu posebnu emociju. Ta djeca koja su nekoć sanjala svoje snove, danas su ponajbolji svjetski sportaši koji se okupe na jednom mjestu kako bi igrali za neku drugu djecu, za neke nove snove.

Na drugom turniru Gem Set Hrvatska u Petrinji tenis će zaigrati i mnogo naših poznatih nogometaša. Jesu li odmah pristali sudjelovati?

Neću pretjerati ako kažem da gotovo da nema sportaša koji je dvojio kada ih je Marin kontaktirao. Naravno, oni koji su spriječeni natjecanjima ili ranim odlaskom na Olimpijske igre ne mogu doći, ali svi ostali su zaista odmah spremno prihvatili poziv i nadam se da će ih u Petrinji, kao i na Šalati, biti jako puno.

Čitajte i: U slatkom iščekivanju: Trudna Kristina Čilić blistala u haljini s popularnim uzorkom koja joj je sakrila trbuščić

Što nam Zaklada Marin Čilić priprema sljedeće?

Već dugo nam "u ladici" stoji jedan projekt koji želimo oživjeti i s kojim želimo raditi s djecom diljem Hrvatske na motivaciji i promicanju vjere u sebe. U zapadnjačkoj kulturi koje smo dio se slavi uspjeh, bogatstvo, moć, a naš moto u Zakladi je "Reach for your sky", ne "Reach for the sky", jer svatko ima svoje nebo, svatko ima svoje zvijezde koje želi dotaknuti i ciljeve koje želi ostvariti.

Ima li suprug Marin glavnu riječ o odlukama u Zakladi ili sluša i Vas?

U svemu smo, pa tako i u Zakladi, zajedno i složni oko većine odluka koje donosimo. Marin se ne bavi toliko svakodnevnim stvarima, ali je jako uključen u donošenje strateških odluka. On je onaj koji najbolje razumije kako je ići za svojim snovima iako su sve okolnosti protiv tebe te koliko je važno da u tim trenucima netko prepozna tvoje napore i pomogne ti što te dodatno motivira da daješ još više i bolje od sebe.

Linker
24. travanj 2024 15:21