Poziv na oprez

Kristijan Ugrina za Gloriju progovorio o financijskoj agoniji: ‘Otplaćujem tuđe kockarske dugove‘

Zagrebački glumac kao jamac već deset godina otplaćuje kredit kolegice koja je preminula prošle godine. Kako bi vratio dugove banci, radio je svašta - od građevine pa sve do raznošenja hrane.

"Nije mi bila namjera svojim javnim istupom od sebe raditi patnika jer nisam jedini koji je upao u dužničko ropstvo zbog tuđeg kredita, već upozoriti ljude da budu vrlo oprezni ako ikada odluče nekome biti jamac. A nakon ovog iskustva moj savjet im je - ni najbližem rodu", za Gloriju.hr je komentirao glumac Kristijan Ugrina.

"Da sam se htio žaliti pričao bih o tome prije 10 godina", dodao je. Glumac se našao u situaciji da je jamac za kredit jedne starije, danas već pokojne kolegice o čemu je pričao za RTL-ovu emisiju 'Potraga'.

Posljednjih deset godina otplaćuje rate kredita kolegice i prijateljice kojoj je vjerovao, čeka ga još nekoliko godina financijske dubioze, a on se snalazi kako zna i umije. Naime, posljednjih godina kada nije imao probe i predstave u svom matičnom ZKM-u, radio je svašta - od građevinskih poslova do razvoženja hrane.

image

Kristijan Ugrina želi upozoriti sugrađane.

DUJE KLARIC/CROPIX

Čitajte i: Kristijan Ugrina o preljubu, alkoholu, supruzi i djeci

Obitelj mu neće biti gladna

Ništa mu kaže, nije teško jer njegova obitelj nikada neće biti gladna, a nije to ni najgora stvar koja se živom čovjeku može dogoditi. No, svoju dobrotu skupo plaća.

''To je standardna hrvatska priča kad netko hoće nekome pomoći, a taj drugi iskoristi tu dobronamjernost. Tako sam i ja završio u jednoj takvoj priči kada me žena mog profesora s Akademije, kojeg sam jako volio, pitala da joj budem jamac za dva kredita. Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao jamac naslijedio te dugove. Rekla mi je da joj novac treba na suprugov nadgrobni spomenik, a čini se da je otišao na kockarske dugove'', rekao je glumac koji jedan od dva kredita uspio otkupiti od banke, dok je drugi, za sada u statusu quo jer je pokojna glumica na njega prije smrti stavila moratorij, ali mu ostaju kamate koje se samo gomilaju.

Linker
14. travanj 2024 06:55