Tužno otkriće

Kristen Stewart o ulozi za koju bi mogla dobiti zlatni kipić: ‘U čemu je bio njezin je.eni problem‘

Kristen Stewart nada se svom prvom Oscaru - za ulogu Lady Di u filmu Spencer. U susret skorašnjoj ceremoniji dodjele, Vanity Fair donosi osobni intervju nekadašnje dječje zvijezde, a danas jedne od najcijenjenijih glumica njezine generacije. Uz detalje iz svog ljubavnog života, Stewart je u njemu iznijela neke šokatne teze o neprežaljenoj narodnoj princezi koje su nanovo uskovitlale duhove.

Kako se približava svečana dodjela Akademije filmske umjetnosti i znanosti, koja se održava 27. ožujka u holivudskoj dvorani Dolby Theatre, sve je jasnije koga bi američka javnost voljela vidjeti s kipićem u ruci za najbolju žensku ulogu. Ugledni Vanity Fair nije bez razloga specijalni broj uoči Oscara posvetio Kristen Stewart koja je nominirana za ulogu princeze Diane u filmu Spencer redatelja Pabla Larraina.

Uredništvo magazina time je ukazalo golemu čast 31-godišnjoj glumici, a intervju je izazvao posebno zanimanje zbog Kristeninih teza o Diani.

"Ona je bila tako sama, bez ijednog pravog prijatelja. Dok sam snimala ovaj film, stalno sam se pitala u čemu je bio njezin je.eni problem", jedna je od Kristeninih zapanjujućih izjava na račun pokojne Diane.

image

Najpoznatija holivudska vampirica šokirana je spoznajama iz života omiljene princeze

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Film o Lady Di sablaznio Britance: Scene princezinog mentalnog sloma previše su za monarhiju

Govoreći, pak, o njezinom pristupu ulozi za koju se pripremala mjesecima, naglasila je da joj je jedna od najtežih scena bila vezana uz Dianin problem s bulimijom.

"Scena se, dakako, snimala u kupaonici. Kamerman mi se gotovo unio u lice da "uhvati" tu agoniju, no ja se nikako nisam mogla prisiliti da povratim, iako sam se osjećala kao go.no, kako se u tim trenucima morala osjećati i Diana", ispričala je glumica, koja se osvrnula i na slavni intervju Oprah Winfrey s vojvodama od Sussexa, Harryjem i Meghan.

"Nisam to mogla gledati. U tom trenutku sam još snimala film i sve mi je to bilo preblisko. Čak nisam ni znala da su se njih dvoje iz Engleske preselili u Santa Barbaru", bila je iskrena filmska zvijezda.

image

Kristen Stewart kao Diana u filmu Spencer

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pogledali smo ‘Spencer‘ i inspirirali se modnim klasicima koji i danas žive zahvaljujući Lady Di

Kristen je naglasila da britanska kraljevska obitelj nije toliko bila u njezinom fokusu jer film prati četiri godine Dianinog života, od 1992., kada je odlučila okončati svoj brak s princem Charlesom pa do tragične pogibije 1996. godine.

Zeleonoka glumica koja je karijeru započela kao osmogodišnjakinja, a proslavila se ulogom Bele Swan u filmskom serijalu Sumrak saga, bez dlake na jeziku pričala je i o svom ljubavnom životu.

image

Kristen Stewart u vezi je s Dylan Meyer

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Dianin brat otkriva njenu najveću traumu: 'Čekala ju je na kućnom pragu, ali nikad se nije vratila'

"Ona je stvarno genijalna scenaristica. Volim reći na glas da smo zaručene. Drugačije je... jednostavno se osjećam tako sretno i sretno", rekla je Stewart o svojoj djevojci, scenaristici Dylan Meyer, s kojom se zaručila prošlog studenog, baš oko premijere Spencera i to nakon dvije godine veze.

Djevojke zajedno žive u Los Angelesu, a Stewart je već najavila da će je Meyer pratiti na dodjelu Oscara -kojem se, kako je priznala, i sama iskreno nada.

Linker
18. travanj 2024 06:10