Večer puna emocija

Krema domaće glazbene scene okupila se da oda počast čovjeku koji ih je ‘stvorio‘: Nina Badrić otkrila kako je bilo

Brojni glazbenici, koji su svoju glazbu stvarali u Morris studiju pod budnim okom legendarnog producenta Mire Vidovića, okupili su se na zagrebačkom Jarunu kako bi obilježili godišnjicu njegove prerane smrti.

Godinu dana je prošlo otkako nas je napustio svestrani producent koji je otkrio 2Cellos i ‘stvorio‘ domaću hip hop scenu - Miro Vidović, a domaći glazbenici nisu mu to zaboravili. Uoči tužne godišnjice, koja se obilježava 7. rujna, krema domaće hip-hop i R‘n‘B scene okupila se na zagrebačkom Jarunu, te su u sklopu Food Truck Festivala održali Tribute live svirku uz Morris All stars goste. To je bilo ujedno i zatvaranje popularnog festivala.

A da su se zvjezdani gosti, nazvani po legendarnom Morris studiju, i odazvali pozivu pokazala je Nina Badrić. Pjevačica je na svom Instagramu objavila nekoliko snimki i fotografiju kojima je pokazala djelić atmosfere.

"Tribute to Miro Vidović… Opet nas je sve okupio kao i uvijek. Nezaboravna vremena najljepša sjećanja i Preradovićeva. Legendarni albumi, pjesme, ljudi i suradnje koje su neponovljive…", napisala je Nina Badrić.

Na fotografiji pozira uz još dvije legende domaće scene - Filipom Iveljom, poznatijim pod imenom Phat Phillie i Ivanom Husar Mlinac. Na snimkama je pokazala i ulomke nastupa legendarne skupine Tram 11, a zatim i zdravicu koju je održao Pero Radojčić, poznatiji kao Bizzo - polovica dua Bolesna braća.

Čitajte i: Otišao je čovjek koji je otkrio 2Cellos i etablirao hrvatsku hip-hop scenu

Emocije za velikog čovjeka

Bizzo je u zdravici Mira nazvao ne samo bratom, nego i ocem, jer je kako je rekao, svima njima bio kao verzija roditelja. "Mi smo svi bili njegova djeca u Morris studiju, cijela generacija - Tram 11, Nered i Stoka, Bolesna braća, svi koji su snimali albume u Morris studiju smatraju ga kao starijeg brata, ali i više od toga. Rasplakat ću se... Mirek je uvijek bio tu za sve nas, pomogao nam je da stanemo na noge, bio je brutalno iskren u studiju kad god sam snimao ..", u emotivnom govoru ispričao je Bizzo.

Objavom je Nina raznježila svoje pratitelje, koji su mahom ostavljali emotikon srca u komentarima, uz opis da je Miro Vidović - nezamjenjiv. Miro Vidović vodio je Morris studio u kojem su snimljeni najznačajniji glazbeni albumi hrvatske hip hop scene kao što su "Vrućina gradskog asfalta" Tram 11, "Slušaj mater" Ede Maajke, "Lovci na šubare" Bolesne braće, "Male stvari" Elementala.

Osim suradnje s hip-hop i rap scenom, Vidović je ostavio trag i u mnogo širem spektru glazbenika, u njegovom studiju završni mastering albuma i pjesama radili su - Oliver Dragojević, Damir Urban, Matija i Arsen Dedić, Nina Badrić, grupa Divas, Dino Dvornik... Popis je uistinu dugačak i impresivan, od Massima i Severine do Maksima Mrvice i Tereze Kesovije. Vidović je slovio i za čovjeka koji je otkrio planetarno popularne 2Cellose.

Linker
23. travanj 2024 11:53