Profimedia, Goff Photos
ORDEN ČASTI

Kraljevsko priznanje za Victoriju Beckham

Ni britanskoj kraljici Elizabeti II. nije promaknulo da je Victoria Beckham postigla mnogo otkako se oprostila od pjevačke karijere i Posh Spice. Britanska dizajnerica ne vodi samo svoju modnu liniju, već je i ambasadorica UN-a, a za svoj doprinos bit će joj dodijeljen orden Britanskog carstva.

OBE orden, odnosno "Officer of the Most Excellent Order of the British Empire" dodjeljuje se osobama koje su se istaknule po svojim doprinosima Ujedinjenom Kraljevstvu. Isti taj orden prije 13 godina dobio je suprug britanske dizajnerice – umirovljeni nogometaš David Beckham, koji je ranije ove godine priznao da mu je dodjela titule jedan od trenutaka na koji je najponosniji, osobito jer ga dodjeljuje kraljica Elizabeta II. čijem se liku i djelu divi.

19 November 2016.

The Global Gift Gala, in partnership with Quintessentially, at the Corinthia Hotel, London.


Here: Victoria Beckham and David Beckham, Image: 306229803, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Goff Photos
Profimedia, Goff Photos
David Beckham sa suprugom Victorijom

Ipak, vijesti o tome da će bivša članica grupe Spice Girls biti nagrađena nisu sve razveselile. Na društvenim mrežama odmah su se javili oni koji smatraju da doprinosi britanske dizajnerice nisu dovoljni za orden, ali njezini podržavatelji odmah su odgovorili: "njezin humanitarni rad opravdava počasnu titulu, a i uostalom nitko se nije pobunio kada je njezin suprug dobio istu počast za natjeravanje lopte po terenu".

Linker
19. travanj 2024 04:50