Dosta mu je

Kraj Coldplaya!? Chris Martin najavio odlazak u polu-mirovinu: Više neće stvarati novu glazbu

Njegove najave da kultni bend neće unedogled snimati nosače zvuka nitko nije doživio ozbiljno, mislilo se da prolazi kroz kreativnu krizu. Nedavna odluka pjevača Eda Sheerana da zbog obitelji više ne odlazi na turneje, otkriva da slavni glazbenici mijenjaju prioritete

Britanski glazbenik Chris Martin (44) uputio je obožavateljima neočekivani "dar". Vjerojatno nije htio biti Grinch, ali ono što je izjavio u BBC- jevoj emisiji "The Zoe Ball Breakfast Show" zvučalo je baš tako. Naime, frontmen Coldplaya otkrio je da bend od 2025. više neće stvarati novu glazbu. Dodao je kako će im studijski album obavljen ove godine "Music of the Spheres" bit će predzadnji. Slijedi još jedan kojim će počastiti fanove prije nego se povuku, kako je to Martin pojasnio, u polu-mirovinu.

- Sad vam mogu reći: naš posljednji pravi album izaći će 2025. i nakon toga mislim da ćemo ići samo na turneje. Možda ćemo odraditi neke suradnje, ali autorski katalog Coldplaya završava tada - kaže glazbenik čiji bend, osnovan 1996., ove godine obilježava 25-tu obljetnicu, a iduće kreću na svjetsku turneju koja novi naziv ”Music of the Spheres”.

image

Coldplay - Chris Martin

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Coldplay izbacio deveti album i šokirao izjavom: Nećemo još dugo svirati zajedno'

Doduše, Chris Martin i prije je znao reći kako neće unedogled snimati nosače zvuka. Ali nitko nije bio siguran šali li se ili misli ozbiljno. Svojedobno je za britanski glazbeni časopis New Musical Express izjavio kako će snimiti 12 albuma, ali fanovi su i to doživjeli kao prolaznu kreativnu krizu.

Činjenica da im je deveti studijski album zauzeo prvo mjesto top lista čim je ove godine objavljen, nije ga navela da se predomisli. Štoviše, želja za dokazivanjem i uspjehom više nije najvažniji motiv koji pokreće slavne glazbenike. Dokazuje to i nedavna odluka pjevača Eda Sheerana (30), koji je priznao kako će njegova nova "The Mathematics Tour" vjerojatno biti posljednja, jer se već duže vrijeme nastoji više posvetiti supruzi Cherry i jednogodišnjoj kćeri Lyri.

Čitajte i: Vitomira Lončar: O životu u Kini, kako je naučila njihov jezik i zašto ne zna spravljati kineske specijalitete

Linker
26. rujan 2022 01:43