Bit će napeto

Konkurencija je velika: Među kandidatima za novog agenta 007 je i jedna žena, koga biste vi odabrali!?

Fanovi popularne fransiže već se neko vrijeme klade tko će biti novi britanski špijun. Kandidata ima mnogo, a među njima osvanula je i jedna žena koja bi se, ne sumnjamo, odlično snašla u toj ulozi.

Iako je glumac Daniel Craig već nekoliko puta izjavio da više neće glumiti najpoznatijeg britanskog špijuna, ipak je pokleknuo i odradio još nekoliko nastavaka, ukupno pet.

image
Daniel Craig kao James Bond u "No Time To Die".
-/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

No, sa "No Time To Die", koji bi trebao kasnije ove godine doći u kina, Craigova era kao Jamesa Bonda je završena. Njega će stoga zamijeniti netko drugi, a već se govorka o nekoliko kandidata.

image
Rege-Jean Page.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Prvi od njih je zvijezda hit serije "Bridgerton", mladi britanski glumac Regé-Jean Page. Odrastao je u Zimbabweu, a školovanje završio u Londonu. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu a televizijski debi imao je prije šest godina u BBC-jevoj seriji "Waterloo Road". S obzirom na to da je osvojio nebrojena ženska srca ulogom markantnog vojvode Hastingsa u "Bridgertonu", mnogi smatraju da bi se briljantno snašao u ulozi Jamesa Bonda.

Čitajte i: Uloga Jamesa Bonda mogla bi pripasti jednom od trenutno najseksipilnijih muškaraca na planeti

image
Tom Hardy.
GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Jedan od favorita na kladionicama je i holivudski miljenik Tom Hardy. Šuškalo se da je ovaj majstor akcijskog žanra već dobio ulogu, no čini se da stvar još nije gotova. I on i Page imaju vrlo jaku konkurenciju.

image
James Norton.
BBC CYMRU WALES-BBC WORLWIDE-WEINSTEIN COMPANY, THE - ALBUM/

Među kandidatima je i engleski glumac James Norton kojemu dobro stoje uloge romantičnih udvarača ("Rat i mir"), ali i zlokobnih psihopata ("Sretna dolina"). Ako on postane novi Bond, u tu ulogu nesumnjivo će unijeti novi šarm i složenost.

image
Idris Elba.
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Idris Elba također bi mogao uskočiti u cipele agenta 007. Iako bi bio nešto stariji Bond, njegova karizma, talent i dobar izgled idealan su recept za ovu ulogu. Osim toga, upisao bi se u povijest kao prvi glumac tamne boje kože koji je utjelovio Bonda.

image
Sam Heughan.
GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Škotski glumac, producent i autor Sam Heughan poznat je po ulozi u filmu "Outlander" koja mu je priskrbila mnoštvo vjernih fanova. Ne bi bilo loše vidjeti još jednog šarmantnog Škota (sjećate se Seana Conneryja?) kao Jamesa Bonda, zar ne?

image
Richard Madden.
DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Škotski favorit je i Richard Madden. Glumio je u hit seriji "Igra prijestolja" te filmovima "Ljubavnik Lady Chatterley", "Birdsong" i "Tjelesni čuvar". Ulogom policijskog narednika dokazao je da mu itekako leže akcijske scene.

image
Jack Lowden.
GMP Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Jack Lowden je možda i ne toliko "razvikan" glumac, ali je definitivno netko koga bismo voljeli vidjeti u ulozi 007. Imao je zapaženu ulogu u hitovima "Rat i mir" te "Dunkirk", a njegov dječački šarm je neodoljiv. Jesmo li spomenuli da je - Škot?

Čitajte i: Novi nastavak o Jamesu Bondu odgođen i treći put: Odluku podržao i glavni glumac

image
Cillian Murphy.
NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako mu fantastično stoje uloge negativaca, Cillian Murphy ne bi bio loš Bond. Baš naprotiv! Premda je izjavio da ne razmišlja preuzeti ulogu tajnog agenta, mega blockbusteri nisu mu strani jer se pojavio u filmovima poput "Inception", "Vitez tame: Povratak" i "Dunkirk".

image
Michael Fassbender.
PACIFICCOASTNEWS.COM/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Glumac s impresivnom filmskom karijerom zasigurno je Michael Fassbender. Ovaj Irac već nas je osvojio u filmovima "300", "Jane Eyre", "X-Men" i "Steve Jobs". Prethodno je inzistirao na tome da neće glumiti sljedećeg Bonda, ali možda samo igra na cool kartu, baš kao i Bond.

image
Michael B. Jordan.
ELIZABETH GOODENOUGH/EVERETT/PROFIMEDIA

A što kažete na američkog Bonda? Michael B Jordan fantastičan je u "Crnoj panteri", "Fantastičnoj četvorci" i "Creedu" pa je zasigurno dobro pripremljen za akciju. Osim toga, Billie Eilish, koja pjeva naslovnu pjesmu za "No Time To Die", rekla je da bi Jordan rasturio kao James Bond.

image
Tom Hiddleston.
SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Poznati negativac, ali opet elegantan i uglađen Tom Hiddleston ima ono nešto što mora imati svaki Bond. Dobro je uvježban u igranju špijuna, zahvaljujući svojoj ulozi Jonathana Pinea u filmu "Noćni menadžer" te nevjerojatno balansira između humora i zlobe, kao u franšizi "Osvetnici", gdje je glumio zločestog Lokija.

image
Riz Ahmed.
FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Jedan od kandidata je i Riz Ahmed, multitalentirani glumac, reper i aktivist koji bi bio osvježenje u moru "bijelih" Bondova. Glumio je u "Četiri lava", "Ratovima zvijezda" i "Noćnim kronikama".

Čitajte i: Ukleti film: Nastavak o najpoznatijem tajnom agentu pogađa katastrofa za katastrofom

image
Henry Cavill.
BAUER-GRIFFIN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ako je netko stvoren za ulogu Jamesa Bonda, to je Henry Cavill. On ima sve - izgled, snagu, talent i opojni pogled, a dobro barata i oružjem. Neodoljiv je kao Superman, ali i kao The Witcher u istoimenoj seriji.

image
Aidan Turner.
RICHARD GOLDSCHMIDT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Ako ste gledali Hobit trilogiju, sigurno ste zamijetili šarmantnog patuljka Killyja koji se zaljubljuje u vilenjakinju Tauriel. Njega je utjelovio irski glumac Aidan Turner poznat i po ulozi u "Poldarku". S obzirom na to kako vitla mačem ili ispucava strijele, ne sumnjamo da bi bio jednako spretan i s pištoljem. A ima nešto i u njegovom zavodljivom pogledu!

image
Nicholas Hoult.
MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Nicholas Hoult je istaknuti mladi britanski talent već dugi niz godina te je imao glavne uloge u mnogo blockbustera. Neka vas ne zavara njegovo dječačko lice; ovaj frajer ima jak potencijal za nemilosrdnog, ali zavodljivog Bonda.

image
Harry Styles.
JACKIE BROWN/SPLASH/PROFIMEDIA

Možda ne biste nikada rekli, ali na kladionicama za novog Bonda predlažu i pjevača Harryja Stylesa. Ulogom u "Dunkirku" dokazao je suptilnost i vještinu, dvije karakteristike kojima vlada i Bond.

Čitajte i: Kao da je uklet: Prvi teaser za novog Jamesa Bonda u sjeni još jednog incidenta

image
Henry Golding.
NANCY RIVERA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Malezijsko-britanski model i glumac Henry Golding sjajni je mladi talent u usponu. Pojavio se u hitovima "Ludi bogati Azijati" i "Gospoda" te ne bismo imali ništa protiv da zaigra Jamesa Bonda.

image
Gillian Anderson.
MEGA AGENCY/PROFIMEDIA DUNE LONDON/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

I na kraju, jedna od kandidatkinja (da, dobro ste pročitali) jest i poznata glumica Gillian Anderson. Ženski Bond - zašto ne? Anderson bi, sigurni smo, maestralno utjelovila britansku špijunku, baš kao što je fantastično odglumila bivšu britansku premijerku Margaret Thatcher u seriji "Kruna".

Linker
18. travanj 2024 10:59