OStao bez doma

Konačno se odvažio: Brad Pitt tuži Angelinu Jolie nakon njenog posljednjeg manevra

Glumac tvrdi kako su se dogovorili da ni jedno od njih neće prodati svoj udio u dvorcu - u kojem su se vjenčali 2014., kao i unosan vinograd bez dogovora s drugom stranom.

Bili su najslavniji par, a zatim postali najslavniji prekid Hollywooda - Brad Pitt i Angelina Jolie ni godinama nakon razlaza ne mogu se dogovoriti oko nekih situacija. Sada je glumac odlučio tužiti svoju bivšu suprugu, zato što je prodala svoj udio u njihovom francuskom imanju Château Miraval.

Pitt tvrdi kako su se dogovorili da ni jedno od njih neće prodati svoj udio u dvorcu - u kojem su se vjenčali 2014., kao i unosan vinograd bez dogovora s drugom stranom. Bradu Pittu je vinarstvo postalo strast, a u tužbi tvrdi da je Jolie drsko prodala svoj dio ruskom biznismenu Yurija Sheflera, bez glumčeva dopuštenja.

image

Brad Pitt reklamira svoj prvi šampanjac, Fleur de Miraval rosé champagne.

MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: U Bradovom duhu: Glumac popustio i pozirao za reklamu vlastitog vina, tko bi mu zamjerio

"Jolie je provela navodnu prodaju bez Pittova znanja, uskrativši Pittu pravo na pristanak koje mu je ona dugovala i pravo prvokupa koje je njezin poslovni subjekt dugovao njegovom", piše u dokumentima koji su predani na Vrhovni sud u Los Angelesu. "Prodala je svoje dionice znajući za namjeru Sheflera i njegovih partnera da će tražiti kontrolu nad poslom kojem se Pitt posvetio, kako bi potkopala njegovo ulaganje u Miraval".

Imanje Miraval nalazi se u selu Correns u jugoistočnoj Francuskoj, dvorac ima 35 soba, a okružen je bogatim vrtovima s fontanama, jezerom, kapelicom i naravno vinogradom u koji je kako tvrdi Pitt uložio ogroman novac.


Veliki šok za njega

Glumci su kupili imanje 2008. za 28,4 milijuna dolara, namjera im je bila da odgajaju djecu tamo kao i da grade obiteljski posao.

Tamo su se i vjenčali 2014. da bi se pet godina kasnije razveli.

Iako je buran razvod finaliziran bivši partneri još uvijek imaju sudske sporove oko skrbništva kao i oko zajedničke imovine.

image

Brad i Angelina u dvorcu su se i vjenčali 2014.

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Internet gori: Najpoželjniji holivudski soler izlazi s 23 godine mlađom švedskom glazbenicom i manekenkom

U sudskim dokumentima se tvrdi da je u dvorcu još od 2013. financijski dio podmirivao isključivo Pitt, od renovacija do podizanja vinskog brenda. Jolie je objavila da želi prodati taj dio zajedničke imovine jer ne može biti vlasnica nečega što ima veze s alkoholom. Iako je Pitt počeo pregovore o otkupu njenog dijela, u listopadu 2021. vinski odjel Stoli Group, Tenute del Mondo, obznanio je da je kupio 50 posto udjela u Miravalu koji je pripadao Angelini Jolie.

To je bio popriličan šok za Brada Pitta koji tvrdi da mu je zabranjeno da dvorac koristi kao svoj privatni dom te da više ne može nadzirati kompaniju koju je postavio na noge i u koju je investirao milijune.

Linker
20. travanj 2024 11:15