Do sada se lako izvlačio...

Konačno iza rešetaka? Tinder Swindler očito ne odustaje od varanja, čeka ga još jedna kaznena istraga

Mnogima poznat pod lažnim imenom Simon Leviev, prevarant Shimon Hayut još je jednom uhićen zbog korištenja lažnog identiteta, a okolnosti su posebno zanimljive.

Shimon Heyada Hayut, poznatiji kao Tinder Swindler ili Simon Leviev, mogao bi se suočiti s novom zatvorskom kaznom, i to nakon što je uhićen u Španjolskoj zbog korištenja lažne vozačke dozvole.

Naime, Hayut je uhvaćen kako koristi još jedan lažni identitet, ovoga puta pod imenom Michael Bilton. On je, vjeran svom starom načinu života, vozio Maserati vrijedan 80.000 funti, i to u društvu nepoznate žene. Policija ga je prepoznala zahvaljujući Netflixovom dokumentarnom filmu koji se našao na vrhu ljestvice gledanosti te je potom uhićen.

image

Hayut se i dalje ne odriče starog načina života.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nova djevojka ‘Tinder Swindlera‘ prvi put govori o njemu nakon šokantnog dokumentarca

Iako je Hayutu bilo dopušteno da izađe na slobodu nakon uhićenja, policija je zatražila da se provede kaznena istraga.

Podsjećamo, Hayut je putem Tindera namamljivao žrtve i oštetio ih za, koliko je poznato, deset milijuna dolara, i to samo tijekom 2017. godine.

image

Hayut je uhvaćen kako koristi još jedan lažni identitet.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čini se da ga ozloglašenost nije odvratila od drugih prijevarnih vratolomija. Nakon prijevara u aplikaciji za upoznavanje za koje su doznali ljudi diljem svijeta, uhićen je 2019. godine zbog korištenja lažne putovnice u Grčkoj. Izručen je Izraelu, gdje je i rođen.

Kasnije mu je suđeno pred Magistratskim sudom u Tel Avivu, te je osuđen na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju od 15 mjeseci, ali je pušten nakon samo pet mjeseci, u svibnju 2020. godine.

Linker
20. travanj 2024 07:33