Instagram
HOLIVUDSKA TRAGEDIJA

Konačna presuda: Porsche je kriv za njegovu smrt i mora kćeri platiti odštetu

Obožavani glumac, zvijezda akcijskih filmova ‘Brzi i žestoki’ poginuo je 2013. godine u stravičnom sudaru na ulicama Santa Clarite u blizini L.A.-a. Njegova kći u tužbi je tvrdila da je Paul živ zapaljen zbog neispravnog pojasa koji ga je prikliještio. Ovih dana, djevojka je postigla nagodbu s automobilskim divom.

Tvrtka Porsche odmah nakon tragedije koja je 2013. godine potresla svijet tvrdila je da je glumac sam kriv za svoju smrt, odnosno njegov prijatelj koji je u tom trenutku vozio automobil, dok je Paul bio na suvozačkom mjestu. Ustanovljeno je da se crveni sportski automobil kretao prevelikom brzinom te je zbog toga i završio rasvjetnom stupu i u konačnici eksplodirao i zapalio se. U njemu su zarobljeni ostali Paul Walker i njegov prijatelj Rodger Rodas.

PAUL WALKER ACTOR, Image: 30485465, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Allstars
Profimedia, Allstars
Meadow Walker
Profimedia, Face To Face A
Meadow i Paul Walker

I, iako je kasnijom istragom potvrđena Porscheova tvrdnja da je za sudar kriva neprilagođena brzina, Walkerova kći Meadow (18) željela je dokazati da je njezin tata živ zapaljen jer je ostao zarobljen na svom sjedalu, odnosno, iz automobila nije mogao izaći zbog pojasa koji mu je slomio rebra i zdjelicu. Uz to, njezin odvjetnički tim tvrdio je i da je stabilizacijski sustav na spornom automobilu zakazao.

Četiri godine nakon tragične nesreće te dvije godine nakon pokretanja tužbe, Porsche i Walkerova kći su se nagodili, a uvjeti nagodbe ostali su tajni. Meadow je prošle godine dobila i 10 milijuna dolara odštete od imovine Rodgera Rodasa, čovjeka koji je njezinog oca i sebe odvezao u smrt.

Meadow Walker has posted a photo on Instagram with the following remarks:
happy Father's Day 
Instagram, 2015-06-22 16:08:28. 
Photo supplied by insight media. Service fee applies.

This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 250644537, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media
Profimedia, Insight Media
Meadow i Paul Walker

Linker
14. travanj 2024 03:45