glumac široke ruke

Koja faca: George Clooney svakom od svojih 14 najboljih prijatelja poklonio po milijun dolara

Za posebno izdanje "Muškarac godine" magazina GQ George Clooney otkrio je kako je i zašto nagradio najbolje prijatelje koji su mu tijekom godina nesebično pomagali i bez kojih ne bi bio ovdje gdje je danas.

George Clooney nikad nije bio na glasu kao škrtac. On i supruga Amal svoje bogatstvo rado dijele s drugima te su uvijek spremni pomoći, bilo da se radi o humanitarnim akcijama ili lokalnom kazalištu koje bi bez njihovog ulaganja propalo.

Zanimljivu priču vezanu uz velikodušnost zvijezde filmova "Ocean's 11" i "Up in the Air" otkrilo je najnovije izdanje 'Muškarac godine' u produkciji časopisa GQ, u kojem je Clooney potvrdio da je još 2013. godine poklonio po milijun dolara svakome od svojih 14 najboljih prijatelja.

image
George i Amal Clooney poznati su kao prijatelji i susjedi velika srca
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Mislio sam - ako me pogazi autobus, svi će ionako biti u oporuci. Zašto bih čekao da me pogazi autobus?", otkrio je George.

Ovu "prijateljsku zgodu" prije nekoliko je godina otkrio njegov prijatelj Rande Gerber, koji je medijima ispričao kako je Clooney njega i još 13 bliskih prijatelja pozvao na večeru na kojoj je svakome poklonio kovčeg s milijun dolara gotovine.


Nikad im to nije zaboravio

Tada nije bio oženjen niti je razmišljao o obitelji pa si je mogao priuštiti da na takav način zahvali prijateljima što su bili uz njega sve te godine.

"Sve što sam imao su bili ti momci koji su mi u razdoblju od 35 godina pomagali na ovaj ili onaj način. Spavao sam na njihovim kaučevima. Posuđivali su mi novac kad sam bio bez prebijene lipe. Pomagali su mi i ja sam pomagao njima. Mislim, bez njih ne bih imao ovo što imam", otvorio je srce slavni glumac.

Za one koje zanima jesu li i kovčezi bili luksuzni, odgovor je potvrdan. Za darivanje prijatelja novcem, George je odabrao kovčege brenda Tumi.

Linker
04. prosinac 2022 09:02