Kirk Douglas sa sinovima Michaelom, Joelom, Peterom i Ericom
 Globe Photos / Zuma Press / Profimedia
Životna tuga

Kirk Douglas smrt sina nikada nije prebolio: 'Sjedim pored tvog groba i jecam, tiho, da ti ne ometam san. Počivaj u miru, predivni moj sine'

Eric Douglas preminuo je 15 godina prije svog oca Kirka. Gubitak voljenog sina legendarni glumac nikad nije do kraja prebolio.

Kirk Douglas preminuo je u 104. godini života u Los Angelesu, a tužnu vijest objavio je njegov slavni sin Michael Douglas. Obitelj se oprašta od legende, a počast mu odaje i cijeli Hollywood. Čovjek je to bogate karijere, biografije koja je i sama predložak za jedan pravi, holivudski filmski hit. Činjenica da je siromašni potomak bjeloruske obitelji postao holivudski kralj u zlatna vremena ekrana govori dovoljno. Kirk je bio radišan i predan u poslu, a kod kuće vjeran svojoj supruzi Anne, posvećen sinovima.

Preživio je puno toga, čak i strašnu helikoptersku nesreću 1991. godine. I od nje se u potpunosti oporavio. Ništa ga nije moglo slomiti, no srce mu je slomio gubitak najmlađeg sina. Eric Douglas - sin Kirka i njegove supruge Anne preminuo je 2004., u dobi od 46 godina.

Kirk Douglas playing with son (Eric?), Image: 307590276, License: Rights-managed, Restrictions: Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia
Kirk Douglas sa sinom Ericom u igri

Alkohol i droge Erica su odvele u propast

Teško je Kirk podnio tragičan gubitak, iako je i sam bio svjestan da Eric ima niz problema s kojima se tijekom života nije hvatao u koštac. Borio se s alkoholom i drogama te je u konačnici preminuo uslijed slučajnog predoziranja. Bavio se stand-upom i glumom, no nikada nije postigao uspjeh kakav su imali njegova braća i otac.

>> Kako je siromašni mladić iz Bjelorusije osvojio Hollywood: Životni put velikog 'Spartaka'

Njegova smrt bila je za Kirka veliki šok, potresla ga je duboko, iako nikada nije volio emocije pokazivati u javnosti. Bio je muškarac starog kova, volio se držati i prikazivati čvrstim i jakim pa je Ericu dirljive riječi uputio putem svoje službene web stranice. Napisao je pjesmu koja je duboko opisala njegovu roditeljsku bol i tugu.

circa 1963:  The actor Kirk Douglas with his wife Anne Buydens and their son Peter Vincent Douglas.  (Photo by Keystone/Getty Images)
Getty Images
Kirk Douglas sa suprugom Anne

'Sjedim pored tvog groba i jecam, tiho, da ti ne ometam san. Počivaj u miru predivni moj sine, uskoro ćemo biti jedno, kada legnem kraj tebe. Razgovarat ćemo, bez tajni za skrivanje. Reci mi Eric, što sam napravio krivo? Što sam trebao napraviti da bih te učinio snažnijim? Sada sjedim ovdje i plačem, čekam da bude s tobom kada odem', napisao je Kirk svome pokojnom sinu.

Linker
11. travanj 2024 03:21