BRUNO KONJEVIC/CROPIX
Kišna nedjelja

Kekin o bivšim ljubavima: Ako nema trećeg, treba se prisjećati muka kad su letjeli tanjuri i psovke

Pjevač i autor napisao je pjesmu o mukama koje zadese ljude nakon prekida veze, a u spotu su on i kolege iz Hladnog piva pokazali kako efikasno provesti dosadan dan. Mile je za Gloria.hr otkrio i kakav je on inače savjetodavac te kako najbolje preboljeti bivše.

Pjevač i autor napisao je pjesmu o mukama koje zadese ljude nakon prekida veze, a u spotu su on i kolege iz Hladnog piva pokazali kako efikasno provesti dosadan dan. Mile je za Gloria.hr otkrio i kakav je on inače savjetodavac te kako najbolje preboljeti bivše.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin inspiraciju za pjesme pronalazi u svemu - pa i u onome što mu inače, kako tvrdi, ne ide. Jedna od tih situacija koje mu ne leže je i davanje ljubavnih savjeta prijateljima i rodbini, no ipak je uspio prijateljici u ljubavnim jadima i dati dobar savjet, a kasnije i napisati pjesmu o tome.

Mile je razgovarao s prijateljicom koja je po drugi put prekinula s istim dečkom. "Zrile, rekoh joj pogledavši joj duboko u suzne oči: ‘Reći ću ti samo jedno: Čuvaj se prve kišne nedjelje!‘“, kazao je mudro Kekin prijateljici.

Pogledajte video


Sada kad je Hladno pivo objavilo spot za "Kišnu nedjelju" kojeg je režirao Nevio Smajić, to je Miletovo upozorenje dobilo novu dimenziju - i pokazalo nam kako provesti tu kriznu kišnu nedjelju, prosinac, siječanj ili karantenu.

"Bila je to prilika za reset pred koncertnu euforiju sljedeće godine, konačno smo imali vremena spariti sve čarape i posložiti fotoalbume kronološki, a i tematski.

‘Moja majka je uvijek ponavljala da ljubav, kao i krumpir, ne valja podgrijavati. Za svaku situaciju je imala neku kuhinjsku mudroliju‘, kazao je Mile Kekin.

Suba pokazuje na važnost održavanju fizičke spreme i urednosti, Zoki na svom primjeru prezentira kako se pravilno odmoriti, Šoki gledateljima nudi uvid u svoje odjevne i stilske nedoumice, Deda nam je skoro zaspao na setu, a ja i dalje vježbam kako biti karizmatičan u kućnim uvjetima", kazao je o spotu pjevač i autor pjesme.

Pjesma nastala zbog jednog prekida i suza: Hladno pivo novim singlom najavljuje album karijere

image
Hladno pivo ima savjete kako provesti dane u samoći, otkrili su ih u novom spotu ‘Kišna njedjelja‘.
ROBERTO PAVIC

A mi smo s Milom Kekinom razgovarali o ljubavnim problemima, odnosno o tome kako ih riješiti.

Kako se po vama zaokupiti u tim trenucima slabosti, kada osoba krene posrtati i vraćati se bivšem partneru/partnerici?

Evo prvo pitanje i odmah sam se našao na tankom ledu, u ulozi savjetnika za međuljudske da ne kažem ljubavne probleme. Najpošteniji odgovor bio bi da nemam pojma jer sam i ja vrludao godinama, vraćao se bivšim, zavaravao se da treba dati još jednu šansu pa opet prekidao. Kad su takve intimne dileme u pitanju ljudi se ne ponašaju razumno zato one i jesu neiscrpan izvor inspiracije. Najlakši način da se dvoje raziđu je da se nađe neki zgodni treći. Ali ako njega ili nje nema, onda se treba prisjećati svih muka prije razlaza, kako su letjeli tanjuri i psovke. Moja majka je uvijek ponavljala da ljubav, kao i krumpir, ne valja podgrijavati. Za svaku situaciju je imala neku kuhinjsku mudroliju.

‘Moja majka je uvijek ponavljala da ljubav, kao i krumpir, ne valja podgrijavati. Za svaku situaciju je imala neku kuhinjsku mudroliju‘, kazao je Mile Kekin.

Obraćaju li se vama prijatelji kad se nađu u nekom problemu, privatne ili poslovne naravi? Jeste li dobar savjetodavac ili tu ulogu u vašoj obitelji ima supruga Ivana, koja je i psihijatrica?

Ja sam nikad ne bih poslušao svoj savjet, previše sam se puta našao u škripcu zbog glupih privatnih i poslovnih odluka. Ivana je tu puno bolji savjetodavac od mene, jer bolje razdvaja mozak i srce. Mislim da znam slušati i znam napisati pjesmu o tuđi problemima, ali Ivana baš zna slušati i postaviti potpitanje iz kojeg na kraju sam nađeš odgovor koji si tražio.

U videu izgleda da se jako dobro zabavljate svatko u svom krilu dvorca, gdje ste snimali spot?

Lokacija je stan u kojem su navodno snimani Glembajevi u centru grada, stari dobro uščuvani ogromni građanski stan. Zanimljivo da je vlasnik stana fotograf koji nas je u hodniku tog istog stana fotografirao 1994. za Slobodnu Dalmaciju, tema je bila, novi mladi bendovi u Zagrebu. Mi smo tako imali priliku vidjeti po prvi put desetak fotografija koje nikad prije nismo vidjeli iz doba kad smo još imali dvadesetak godina.

Najavljujete veliku koncertnu sezonu 2021., koji su daljnji planovi, kada će album?

Imamo probe, radimo na albumu koji bi se trebao pojaviti do kraja godine, planiramo i dogovaramo koncerte kao da će od svibnja ili barem lipnja opet biti moguće svirati. Ako toga ne bude, prilagodit ćemo se. Nema nam druge nego prilagoditi se.

Linker
26. travanj 2024 03:30