Profimedia, SIPA USA
poremećaj koji ju je obilježio

Kći Ume Thurman priznala da ima disleksiju i kakve probleme nosi

Maya Hawke, 19-godišnja kći holivudskih zvijezda Ume Thurman i Ethana Hawkea, priznala je da ima disleksiju i da je njezina borba s čitanjem boljela kao 'vađenje zuba', dok je glumu uvijek osjećala kao plivanje, disanje ili ljubljenje'. A sada - dobila je glumačku ulogu o kakvoj je sanjala.

Maya Hawke, priprema se za ulogu života. Naime, nakon što je prema kultnoj knjizi 'Male žene' autorice Louise May Alcott devedesetih godina snimljen film, sada se prema ovoj priči o četiri sestre snima mini serija u kojoj 19-godišnja Maya ima jednu od glavnih uloga.

Mlada je glumica za Elle magazin progovorila da se na neki način cijeli život pripremala za ovu ulogu, te da ima mnogo dodirnih točaka s Jo March čiji lik tumači. Jo joj je, kaže, bila velika inspiracija dok je odrastala s disleksijom, odnosno, bila joj je poticaj da ustraje na čitanju i pisanju čak i kada je to bilo iznimno teško.

Disleksija je poremećaj u učenju koji se prije svega očituje kod pisanja, odnosno čitanja, a uzrokovan je oštećenjem središnjeg živčanog sustava. Kod ovog poremećaja dolazi do brkanja, izostavljanja i nadodavanja slova pri čitanju.

Maya je pod povećalom javnosti praktički od rođenja i mnogo je propatila u vrijeme kad su joj se roditelji rastavljali 2005. godine.

EXCLUSIVE: Uma Thurman and her daughters, Maya Hawke and Luna Thurman-Busson seen out and about in New York City. This is the first time the 47 year-old actress has been seen in public since revealing she was also one of Harvey Weinstein's victims. She also revealed that she'd been made to do a driving scene for the movie, Kill Bill that she claimed caused her to sustain long-term injuries. ***SPECIAL INSTRUCTIONS*** Please pixelate children's faces before publication.***.
15 Feb 2018, Image: 363477588, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Linker
09. prosinac 2023 22:21