Ron Crusow/imageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia
Iskreno priznala

Kći Ume Thurman nije imala lagano djetinjstvo: 'Zbog nje su me izbacili iz škole'

Perspektivna mlada glumica, koja se proslavila ulogom u seriji Stranger Things, u djetinjstvu je imala poteškoća u učenju zbog disleksije, no shvaća je kao 'blagoslov koji joj je donio mnogo toga lijepog u životu'.

Nakon što se pojavila u hvaljenoj seriji Stranger Things, glumica Maya Hawke osvojila je srce publike i stekla naklonost brojnih fanova. Kći glumaca Ume Thurman i Ethana Hawka odmalena je provodila vrijeme na filmskim setovima, ali je tek prije nekoliko godina shvatila da se time želi baviti.

Iako je njezina karijera sada u uzlaznom putanji, nije joj sve u životu išlo glatko. U novom intervjuu za NPR otkrila je kako je zbog disleksije izbačena iz škole dok je bila dijete.

Disleksija se opisuje kao poteškoća u učenju, odnosno uzorkuje probleme s čitanjem i pisanjem. Ipak, Maya je naziva "jednim od najvećih blagoslova u životu".

Maya Hawke and Uma Thurman in the front row
Giorgio Armani Prive show, Front Row, Spring Summer 2019, Haute Couture Fashion Week, Paris, France - 22 Jan 2019, Image: 409449033, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Maya s majkom Umom Thurman.

"Ne mogu reći da sam 'patila' od disleksije jer mi je omogućila toliko toga u životu. Ali, izbacili su me iz škole jer nisam mogla čitati kao drugi učenici. Nakon toga sam išla u školu za djecu s poteškoćama u učenju. Trebalo mi je jako dugo da naučim čitati...i dalje sam ograničena u tome", bila je iskrena.

"Ipak, divna stvar je što u današnjem svijetu postoji toliko puno mogućnosti. Vidim neku poveznicu u mojem prijašnjem ograničenju i želji i sposobnosti stvaranja priča zbog kojih sam još odlučnija voljeti i razumjeti te rasti s njima", poručila je glumica.

Roditelji su poticali njezinu kreativnost

Njezini roditelji, iako pod povećalom javnosti, nisu je forsirali da mora glumiti i dali su joj potpunu slobodu odlučivanja te je poticali da bude kreativna. Njihova slava, objasnila je u jednom intervjuu, nimalo nije utjecala na odgoj njihove djece.

"Nikada zapravo nisam bila svjesna da su moji roditelji išta drugo osim upravo to - moji roditelji. Uvijek su bili puni ljubavi i tu za mene...igrali smo igre i vozili se vlakom. Nisam se osjećala kao da sam u 'javnoj' obitelji. Volim ih i nije bitno čime se bave, tako su nas sve odgojili", rekla je Maya, koja ima jednog brata, Levona Thurmana Hawkea i tri polusestre: Clementine Hawke, Indianu Hawke i Lunu Thurman-Busson.

Maya Thurman Hawke
'Mainstream' premiere, 77th Venice International Film Festival, Italy - 05 Sep 2020,Image: 556427467, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ron Crusow/imageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ron Crusow/imageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia
Na filmskom festivalu u Veneciji plijenila je pažnju u glamuroznoj Versace haljini.

Osim glumom, Maya se bavi modelingom i pjevanjem, a njezino zadnje pojavljivanje u javnosti bilo je na Filmskom festivalu u Veneciji, gdje je zablistala u glamuroznoj Versace haljini sa fliterima. Stajala joj je kao salivena, a mnogi su primijetili da je sve sličnija majci Umi Thurman.

Čitajte i:

Nova miljenica Hollywooda: Kćeri Ume Thurman i Ethana Hawka slava nimalo nije udarila u glavu

Nasljednik glumačke dinastije: Roditelji su mu velika holivudska imena, no on se još uvijek drži po strani

Crveni tepih u Veneciji 'pokorila' Cate Blanchett u haljini koju mnoge žene ne bi znale nositi

Linker
16. travanj 2024 18:55