Rekla što misli

Kći Ume Thurman: ‘Da moja mama nije pobacila kao tinejdžerica, ja se ne bih rodila‘

Prošle godine slavna je glumica napisala esej za The Washington Post u kojem je otkrila i svoju osobnu priču o pobačaju, a sada je i njezina kći Maya Hawke progovorila na tu temu.

Tema koja je potresla cijeli svijet, a pogotovo Ameriku i žene iz te zemlje je odluka Vrhovnog suda kojom se ograničava i pokušava zabraniti pravo žena na izbor o svom reproduktivnom tijelu. Jedna od slavnih glumica koja je vrlo otvoreno razgovarala o toj temi je i mlada glumica Maya Hawke, zvijezda serijala Stranger Things.

Kći Ume Thurman i Ethana Hawkea gostovala je u emisiji The Tonight Show kod Jimmyja Fallona na temu odluke Vrhovnog suda iznijela je vrlo osobni razgovor koji je imala sa svojom majkom.

"Danas sam zvala mamu da je pitam za savjet što da kažem u razgovoru s tobom. Počele smo razgovarati o presudi Vrhovnog suda i eseju koji je moja majka napisala prije nekoliko mjeseci, kada su postavljali daljnja ograničenja pristupa pobačaju, što prethodilo svemu ovome", rekla je Maya.

Čitajte i: 'Ako je ova odluka moguća u SAD-u gdje se većina građana izjasnila za pravo na izbor, moramo se zabrinuti!'

Naime, prošle godine Uma Thurman je napisala esej za The Washington Post, u kojem je otkrila i svoju osobnu priču o pobačaju.

"U kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela s mnogo starijim muškarcem. Živjela sam bez ičega u Europi, daleko od svoje obitelji i spremna započeti s poslom. Borila sam se smisliti što da radim. Htjela sam zadržati bebu, ali kako?... Pobačaj koji sam imala kao tinejdžerica bio je najteža odluka u mom životu, ona koja mi je tada izazivala tjeskobu i koja me rastužuje i sada, ali to je bio put do života punog radosti i ljubavi koju sam doživjela. Odluka da ne zadržim tu ranu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam željela i trebala biti", napisala je Thurman.

image

Maya Hawke reagira na odluku Vrhovnog suda

GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Mlada glumica, upoznata s teškom situacijom svoje majke iz tinejdžerskih dana, kazala je voditelju da je odluka njene majke da pobaci razlog zbog kojeg se ona na kraju rodila.

"Da tada nije pobacila, ne bi postala osoba kakva je postala, a ja ne bih postojala. Životi mojih roditelja bili bi izbačeni iz kolosijeka da ona nije imala pristup sigurnoj i legalnoj, temeljnoj zdravstvenoj skrbi. Toliko ljudi zbog ove presude ne samo da neće moći ostvariti svoje snove već će zapravo mnogi izgubiti svoje živote i biti nesigurni", rekla je Maya Hawke.

Čitajte i: Protivnici ženskih sloboda dobro su organizirani te imaju moć i novac da nam uskrate naša zakonom garantirana prava

"Samo želim reći: 'Jebi se, Vrhovni sude!' Nastavit ćemo se boriti protiv toga i pobijedit ćemo, kao što su to učinile naše bake", dodala je.

Voditelj emisije složio se sa svojom gošćom. "Apsolutno to možeš reći. Hvala ti što si to rekla. Hvala ti što si prenijela tu poruku", rekao joj je Fallon.

Linker
25. travanj 2024 07:48