Getty Images
43. rođendan

Kate Moss: upečatljiv stil kraljice raskošnih bundi, slip haljina i kožnatih komada

Već tri desetljeća britanska manekenka vlada modnim svijetom: otkrivena sa samo 14 godina na njujorškom aerodromu, Kate Moss je izgradila vrlo uspješnu karijeru modela, a punih 29 godina nakon sudbonosnog trenutka i dalje je jedno od najprepoznatljivijih imena modne industrije. Iako je 16. siječnja proslavila 43. rođendan, slavna Britanka i dalje je u samom vrhu manekenskog svijeta, a njezine odjevne kombinacije kroz godine i danas su nepresušna inspiracija.

Prvu kampanju snimila je kao 16-godišnjakinja, postala je ikona zahvaljujući kampanjama za brend Calvin Klein, drži rekordni broj naslovnica magazina Vogue, a 43. rođendan proslavila je kao vlasnica agencije Kate Moss Agency. Naime, britanska manekenka lani je zaključila da joj posao modela više nije dovoljan pa je odlučila pokrenuti nešto svoje – planira pomagati ljudima koji žele plesati, pjevati, glumiti ili biti modeli i od njih stvoriti zvijezde.

Profimedia

Iako je u rujnu najavila svoje povlačenje iz modelinga, Moss je lani bila zvijezda jesenske kampanje brendova Naked Cashmere i Calvin Klein, postala je zaštitno lice prvog parfema jedne od najpoznatijih svjetskih vizažistica Charlotte Tilbury te u suradnji s brendom Rimmel lansirala prvu paletu za konturiranje.

Profimedia
Jesenska kampanja brenda Naked Cashmere

Uz brojne suradnje s modnim i beauty brendovima, 43-godišnja manekenka iza sebe ima i dugogodišnju vezu s glazbenom industrijom: snimila je spotove za brojne izvođače među kojima su The White Stripes, Johnny Cash, Massive Attack, Primal Scream, Paul McCartney i Elton John, a posljednji je novi spot za pjesmu "The Wonder of You" slavnog glazbenika Elvisa Presleyja.

- Željela sam biti rock zvijezda, pjevačica. Odlazila bih na turneje sa svojim bendom. To mi je plan za idući život – izjavila je jednom prilikom Kate Moss otkrivši zašto je glazba i glazbenici toliko privlače. Naime, s glazbenikom Peteom Dohertyjem bila je u turbulentnoj vezi od 2005. do 2007. godine, a za gitarista benda The Kills, Jamiea Hincea, udala se 2011. godine, ali su njih dvoje od lani službeno razvedeni.

Profimedia
Kate Moss i Jamie Hince 2008. godine

Njezini životni usponi i padovi bili su detaljno popraćeni u medijima - turbulentne veze, kontroverzne kampanje i problemi s drogom poznati su svima, a jedino što je u njezinom životu cijelo vrijeme ostalo na istoj razini jest njezin besprijekoran stil. Britanska manekenka najviše voli slip haljine, raskošne bunde, kožnate komade i traperice, a najčešće bira crnu boju. Pregled njezinih prvih revija i modnih odabira pogledajte u galeriji!

Linker
16. travanj 2024 07:53