Profimedia, Alamy
OTVORILA AGENCIJU ZA TALENTE

Kate Moss nakon tri desetljeća okreće novu stranicu u karijeri

Već skoro tri desetljeća britanska manekenka Kate Moss je jedna od najprepoznatljivijih i najtraženijih modela na svijetu. Rekordni broj puta je krasila naslovnicu magazina Vogue te bila zaštitno lice brojnih brendova, poput kuće Calvin Klein za koju je snimila neke od najkontroverznijih i najutjecajnijih kampanja u povijesti mode. Ipak, 42-godišnja manekenka odlučila je da joj posao modela više nije dovoljan i odlučila se za promjenu.

Prvu kampanju je snimila sa samo 16 godina, uspjela je postati jedan od najplaćenijih modela i, unatoč svim kontroverzama i osobnim krizama, ostala u samom vrhu manekenskog svijeta sve do danas, kada je jedina od supermodela iz devedesetih s još uvijek aktivnom i unosnom karijerom. Ipak, britanska ikona odlučila je da je pravo vrijeme da se počne baviti nečim drugim. Početkom ove godine sve je iznenadila kada je nakon 27 godina suradnje napustila agenciju Storm Models, ali umjesto da ode konkurentima, Kate Moss je odlučila otvoriti svoju agenciju za talente.

– Počela sam osjećati da mi manekenstvo nije dovoljno. U agenciji Storm Models sam cijelo vrijeme bila mala Kate koju znaju od 14. godine. Morala sam otići i oni su to razumjeli. Željela sam raširiti svoja krila i biti slobodna – izjavila je britanska manekenka koja je ovog mjeseca otvorila Kate Moss Agency.

– Želim se usredotočiti na upravljanje karijerama, a ne samo na modele. Tražim ljude koji znaju plesati, pjevati i glumiti: želim stvoriti zvijezde – izjavila je slavna manekenka. Zbog novog poslovnog izazova Kate Moss otvorila je Instagram profil jer trenutno vladaju takozvane “Instagirls”, modeli poput Kendall Jenner, Karlie Kloss i Gigi Hadid, koji imaju zavidan broj pratitelja na društvenim mrežama, a ta popularnost im osigurava i unosne kampanje.

Linker
19. travanj 2024 23:49