Franjo Matković
ISPALA IZ SHOWA

Katarina Strahinić: 'Mnogo bolje plešem nego što pjevam'

Glumica KATARINA STRAHINIĆ, koja se proslavila ulogom frizerke u serijalu ‘Ko te šiša’, otkriva zašto je Pero Galić, njen mentor u showu Zvijezde pjevaju koji su sinoć napustili, na nju djelovao poput apaurina.

Među osam parova koji su se natjecali za pobjedu u osmoj sezoni televizijskog showa Zvijezde pjevaju bili su i zagrebačka glumica Katarina Strahinić (26) i njezin mentor Pero Galić (49), frontmen rock-sastava Opća opasnost iz Županje. Njih dvoje su emisiju napustili pred samim polufinalom, a svoje glazbeno putovanje započeli su baladom Harija Rončevića i Doris Dragović "Ni da mora nestane" i taj nastup će glumica zauvijek pamtiti.

- Noge su mi se odsjekle uoči izlaska na pozornicu, kao da sam se našla usred opće opasnosti: sva sreća da je Pero toliko opušten na sceni pa, poput apaurina, uspijeva smirujuće djelovati i na mene - govori glumica koja se proslavila ulogama u TV serijalima “Ko te šiša” i “Nemoj nikome reći” te u njemačkom filmu “Winnetou i Old Shatterhand”, koji je 2015. sniman u Hrvatskoj. Iza članice ansambla Zorinog doma u Karlovcu je i bogato kazališno iskustvo, ali nije mogla ni zamisliti da će pred publikom jednog dana debitirati s mikrofonom u ruci.

S kolegicama Ksenijom Marinković i Jadrankom Đokić, svojom mamom i sestrom u serijalu ‘Ko te šiša'

- Glavna sam pjevačica na obiteljskim feštama i partyjima s prijateljima, a omiljena zabava su mi karaoke. Osim toga, rasturam u SingStaru, računalnoj igrici na PlayStationu, u kojoj redovito pobjeđujem svoje frendice. Uoči prvog nastupa najveća motivacija bile su mi upravo njihove riječi da u studiju trebam samo ponoviti ono što sam već pokazala za konzolom - smije se Katarina, čiji su najveći fanovi roditelji Davor i Lidia Strahinić, sestre Matea i Karla, te zaručnik, marketinški stručnjak Mislav Madirazza, s kojim je u vezi tri godine.

Rođena 24. listopada 1992. odrasla je u obiteljskoj kući u zagrebačkom Vrapču, za koje ju vežu najljepše uspomene iz djetinjstva. Njezini roditelji su poznati ugostitelji, vlasnici dvaju restorana u centru Zagreba, dok tri godine mlađa sestra Matea studira ekonomiju, a 16-godišnja Karla je srednjoškolka.

Selfie s mamom Lidijom i sestrama

Uspomena iz djetinjstva - kad je tata Davor njoj i sestrama Matei i Karli skuhao paštašutu

- Kad sam se počela baviti glumom, tata se zafrkavao da sam talent naslijedila od njega jer je on kao klinac živio u blizini Jadran filma, pa je često statirao u filmovima koji su se ondje snimali - nastavlja Katarina, koja je studij glume upisala iz prve, i to iste godine - u Sarajevu i Zagrebu. Tvrdi da joj to vjerojatno ne bi uspjelo da nije bila potpuno opuštena i uvjerena u - neuspjeh. Zato je imala i rezervni plan - studij matematike, od čega je odustala čim je u ljetnom roku prošla u Sarajevu. Potpuno rasterećena prijavila se i na prijamni na zagrebačkoj Akademiji i - prošla.

- Ostalo je povijest - smije se Katarina Strahinić, čija je međunarodna filmska karijera zasad mnogo bogatija od domaće. Posebno je popularna u Njemačkoj, i to zbog uloge Indijanke Ochine u “Winnetou”, dok je našoj publici najpoznatija po ulozi emotivne frizerke Sanje, zaposlene u maminom salonu, u serijalu “Ko te šiša”. Zbog toga je morala naučiti šišati, a za ulogu je spremna i smršavjeti, ali i udebljati se. A iskustvo iz showa Zvijezde pjevaju sigurno će joj dobro doći bude li se jednog dana pred kamerama morala iskazati i svojim glasovnim mogućnostima.

- Za nastup u showu dobila sam poziv organizatora. Što je i bolje jer, iskreno, sumnjam da bih ikad skupila hrabrost i prijavila se na audiciju. A kad sam već prihvatila poziv, više nije bilo uzmaka, pa sam prvi put morala svladati tremu na pozornici s mikrofonom u rukama - govori Katarina koja je s mentorom Perom Galićem “kliknula” iz prve. A najveći kompliment je dobila nakon jedne probe, kad joj je Pero čestitao na napretku i ponudio joj mjesto pjevačice u Općoj opasnosti.

HRT
Roker Pero Galić ponudio je Katarini mjesto pjevačice u svojem bendu

- Premda mi je bilo jasno da se šali, kući sam otišla - pjevajući - govori glumica čija je playlista - šarolika. Sluša, kaže, sve, od klasike i gypsy-muzike do rocka i domaće glazbe, a najviše voli zapjevati doma pod tušem te u društvu prijatelja. - Zapravo mnogo bolje plešem nego što pjevam jer sam kao mala plesala folklor, a u školskom zboru sam pjevala samo zato što mi je to garantiralo peticu iz glazbenog - kaže glumica koja je show napustila u šestoj emisiji. Pjesme "Motori" i "Ako tražiš nekoga" nisu joj donijele prolazak u polufinale.

Linker
19. travanj 2024 06:14