Razvod ga uništio

Karijera Johnnyja Deppa krenula silaznom putanjom: Nakon gubitka na sudu, izbačen iz poznatog filma

Mnogi stručnjaci imaju vrlo loše prognoze za Deppa za kojeg kažu da će do kraja života imati etiketu ‘zlostavljača žena‘.

Glumac Johnny Depp morao se povući iz hit franšize "Čudesne zvijeri" u kojoj je glumio zlog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda, inače smještene u svijet čarobnjaka koji je stvorila J.K. Rowling, na zahtjev produkcijske kuće Warner Bros. Naime, Depp je prije nekoliko dana izgubio tužbu protiv britanskog tabloida The Sun koji je napisao da je psihički i fizički zlostavljao svoju bivšu suprugu Amber Heard.

Nakon mučne parnice u kojoj su se nekadašnji supružnici međusobno optuživali, Depp ipak nije uspio dokazati da je zapravo ona njega zlostavljala. O cijeloj situaciji oglasio se i sam Depp i to na Instagramu, gdje je objavio službenu izjavu.

"Kao prvo, želio bih se zahvaliti svima koji su mi pružili podršku i pokazali odanost. Zaista sam dirnut vašim mnogobrojnim porukama punim ljubavi koje su pristizale u posljednjih nekoliko dana. Drugo, želim da znate kako sam zamoljen da napustim ulogu Grindelwalda u franšizi 'Čudesne zvijeri', što sam i napravio. Za kraj želim reći samo ovo: surealna presuda britanskog suda ne znači da se i dalje neću boriti dokazati istinu da su optužbe protiv mene lažne. Moj život i karijera neće biti definirani ovim događajem. Hvala vam na čitanju", poručio je glumac.

Ipak, mnogi stručnjaci, od odvjetnika do PR menadžera, smatraju da je ovo ipak kraj za Deppovu karijeru jer će do kraja života nositi etiketu zlostavljača.

"Ovo je grozno za Deppa, on je sad toksičan. Bit će zauvijek poznat kao onaj koji tuče ženu, pijanica i ovisnik. To će mu pisati na nadgrobnom spomeniku", rekao je odvjetnik Mark Stephens.

PR stručnjak Mark Borkowski pak smatra da će producenti potpuno bojkotirati Deppa. "Ugled mu je rasut u krhotine. Sad kad je izgubio tužbu zauvijek će biti poznat kao onaj koji tuče ženu. Kad god ga novinar intervjuira, pitat će ga o tome. Ne može gore od ovog. Hollywood je jako korporativan i ne voli riskirati svoj novac. Oni koji rade franšize neće htjeti riskirati s Deppom. Ovo je katastrofa za njega."

Stravično ljubomoran?

Sudac Andrew George Lindsay Nicol donio je presudu nakon analize 14 incidenata koju je obrana navela, a tabloid The Sun objavio. Cijeli je slučaj temeljen na tome je li članak u The Sunu Deppa proglasio "mlatiteljem žene". Amber Heard je između ostaloga otkrila da je Johnny bio stravično ljubomoran, pogotovo kad bi bio pijan, te da ju je optuživao za afere s njezinim glumačkim kolegama.

image
Amber Heard i Johnny Depp dok su još podnosili jedno drugo.
BEHAR ANTHONY/DDP USA/PROFIMEDIA

"Nazivao bi me droljom i kurvom te govorio: 'Izgleda da ću morati gledati kako te siluju' ili 'Nadam se da će te napasti skupina muškaraca', a imao je i puno rasističkih komentara o izmišljenim muškarcima koji bi me po njegovom, trebali zlostavljati", izjavila je Heard.

Linker
19. travanj 2024 13:41