Hilary Swank u planinama

Karantena uz spašene životinje! Glumica je u dvadeset godina udomila desetak pasa i spasila ih na tisuće

Njezina udruga Hilaroo spaja zapostavljenu djecu i napuštene pse kako bi se međusobno emtoivno povezali i zalječili. Hilary Swank godinama se bavi humanitarnim radom i velika je ljubiteljica životinja.

Holivudska glumica Hilary Swank (46) američkom magazinu People ispričala je sve o svojoj velikoj ljubavi prema psima. Poput mnoge djece oduvijek je željela imati svog psa i svaki rođendan i Božić molila je roditelje da joj ispune želju. Oni su popustili njezinim molbama tek kada je navršila 12 godina, no njezina sreća bila je kratkog vijeka. Obitelj je naime, živjela u naselju kamp prikolica i samo koji mjesec nakon što joj je stigao ljubimac, kamp naselje je prodano, a novi vlasnik zabranio je držanje pasa. Tako je ostala bez svog prvog dugo željenog psa i obećala si je da će si novog nabaviti čim se osamostali.

S osamnaest godina se odselila i prvo što je učinila udomila je psa, crnog velikog mješanca vučjaka kojem je dala ime Lucky (Srećko).

I to je bio prvi u nizu kojeg je spasila iz azila, a danas ih ima četvero. Moon, Kai, Teddy i Sufi njezini su ljubimci pronađeni na ulicama diljem Amerike, a spasila ih je i udomila na tisuće. Naime, dvostruka Oskarovka postala je aktivni borac za prava napuštenih životinja, a prije pet godina osnovala je i humanitarnu udrugu ‘Hilaroo‘ koja se bavi spajanjem problematične i zanemarivane djece i napuštenih pasa kako bi se emotivno povezali i pomogli jedni drugima. Iznenađena je uspjehom rada udruge i sretnijom djecom koja su vidljivo poboljšala svoje ponašanje i emotivne praznine.

‘Udrugu sam osnovala u sjećanje na moju kujicu Karoo koja mi se posebno uvukla pod kožu‘.

- Dolutala je kao štene na set filma kojeg sam snimala u Južnoj Africi i zarobila mi srce. Doslovno je postala ljubav mog života. Ne mogu to objasniti, to je jednostavno ono što pas može učiniti svojom energijom i ljubavlju jer oni vole na ljekovit način. Psi vas puno nauče o znatiželji, veselju, kako živjeti u trenutku i vjerovati svojim instinktima. Odrasla sam u siromaštvu, vrlo rano sam naučila što znače socijalne razlike i jedino su me psi voljeli bez predumišljaja, onakvu kakva jesam, bez obzira na karijeru ili novac – kazala je glumica o svojoj neprežaljenoj kujici koja je iznenada uginula prije osmog rođendana. Ime njezine udruge spoj je imena Hilary i Karoo jer je željela da uspomena na nju i dalje živi, a kroz udrugu je spasila i udomila na tisuće pasa. Osim pasa, na svom velikom imanju u planinama Colorada gdje živi sa suprugom Philipom Schneiderom, ima i mnoštvo spašenih ptica te nekoliko konja.

Hilary Swank uživa u životu u prirodu okružena svojim ljubimcima daleko od svjetla reflektora. Čak je posljednje tri godine i karijeru stavila u drugi plan zbog brige o ocu, vojnom naredniku i trgovačkom putniku Stephenu Michaelu Swanku koji ima presađenu jetru. - Glumim od svoje petnaeste godine i posljednje tri godine smanjila sam posao kako bih se posvetila obitelji i svojim ljubimcima. A naše imanje bilo je idealno mjesto za karantenu u ovo doba pandemije.

Linker
18. travanj 2024 08:18