Getty Images for Coachella
mračne epizode

Kanye West otvoreno o bipolarnom poremećaju: 'Zavežu te za krevet i drogiraju'

Poznat po ekscentričnom i nepredvidljivom ponašanju, američki reper prošle je godine otkrio da se bori s bipolarnim poremećajem. U gostovanju kod Davida Lettermana otkrio je kakve mu je sve 'epizode' to psihičko stanje donijelo i što mu se mota po glavi kada ga uhvati paranoja.

"Ako ne uzimate lijekove svaki dan možete se dovesti do kritičnog stanja zbog kojeg lako možete završiti i u bolnici. Tada se počnete ponašati neurotično, kako to naši tabloidi vole reći", rekao je reper i dizajner Kanye West (41) kod poznatog voditelja.

Prošle je godine Kanye predstavio novi album 'Ye' kojim je otkrio svoju dijagnozu bipolarnog poremećaja, za koju zna sada već dvije godine. Priznao je kako su faze kroz koje zna prolaziti jako teške i da je često u tim trenutcima paranoičan. "U takvim situacija sam hiper-paranoičan oko svega. Svatko ima drugačije iskustvo, no ja uvijek mislim da su svi oko mene glumci, sve je dio teorije zavjere - mislim da me netko prisluškuje, da nam vlada ugrađuje čipove u glavu i da me svi žele ubiti. Ne vjerujem tada nikome", ispričao je svoje iskustvo reper.

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Kim Kardashian West and Kanye West attend The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)
Getty Images for The Met Museum/

O svojoj bolesti je progovorio jer se nada da će bolnice promijeniti odnos prema pacijentima. Ono što je iskusio nije mu ostalo u dobrom sjećanju - "Zavežu te za krevet, drogiraju i odvoje od svih koje poznaješ, a u tom stanje je najbolje da si uz nekoga kome vjeruješ. Zapravo sam sretan jer sam to doživio i sada mogu nešto promijeniti", istaknuo je suprug Kim Kardashian i nadodao kako je ono što se događa u bolnicama okrutno i primitivno, a rekao je da uz doktore, mediji imaju isto mišljenje o osobama za koje se smatra da su 'lude'.

INDIO, CALIFORNIA - APRIL 21: Kanye West performs Sunday Service during the 2019 Coachella Valley Music And Arts Festival on April 21, 2019 in Indio, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images for Coachella)
Getty Images for Coachella

Kazao je i da se za vrijeme svojih epizoda 'osjeća povezan sa svemirom', te da je to što nosi stigmu da je lud bio izgovor mnogim ljudima da se prema njemu loše odnose te da ga osuđuju. Ipak, priznao je da je dio genijalnog uma često i ludilo te da se ljudi moraju pomiriti s tim da njihovi omiljeni izvođači ili umjetnici imaju neke mentalne probleme.

"To je realnost, ako želite lude ideje, ludu glazbu i takav način razmišljanja, velika je šansa da to dolazi od lude osobe", rekao je kroz smijeh Kanye koji je nedavno postao otac četvrtog djeteta, sina Psalma koji je njemu i supruzi Kim rodila surogat majka.

Linker
09. travanj 2024 00:22