Najveći izazov

Kakva transformacija! Holivudski ljepotan potpuno je neprepoznatljiv

Bradley Cooper tumači naslovnu ulogu Leonarda Bernsteina i režira film, a napisao je i scenarij. Problem na setu mogli bi mu stvarati producenti Steven Spielberg i Martin Scorsese, koji bi o svakoj sceni mogli imati svoje mišljenje i utjecati na njegovu viziju.

Holivudski zavodnik Bradley Cooper suočio se s dosad najvećim glumačkim izazovom, tumači naslovnu ulogu u Netflixovom biografskom filmu o legendarnom američkom muzičaru Leonardu Bernsteinu.

Sudeći po prvim fotografijama sa seta, jednog od najzgodnijih frajera u svijetu filma malo tko može prepoznati u novom izdanju. Posijedio je, prilično se postarao, čak su mu i dlačice na rukama sijede, u skladu s bojom kose.

Kako je velikog skladatelja, pijanista i dirigenta krasio izražen nos, posebnu pozornost na setu posvetili su tom detalju. Film nosi naziv "Maestro", riječ je o ljubavnoj priči američkog muzičara i njegove supruge Felicije Montealegre, njujorške glumice čileanskih korijena.

Strasno su se voljeli preko 30 godina, od trenutka kada su se upoznali 1946. do njezine smrti 1978., piše CNN. Ulogu Bernsteinove supruge tumači britanska glumica Carey Mulligan, zvijezda filma "Veliki Gatsby" s Leonardom DiCapriom.

Film prati i glazbenikovu bogatu karijeru. Dovoljno je reći da je skladao mjuzikl "Priča sa zapadne strane", broadwaysku predstavu iz 1957. iz koje su nastala dva istoimena filma. Prvi je snimljen 1961., a prošle godine prikazan je remake Stevena Spielberga.

Nije mu lako

Novi projekt Bradleyja Coopera poseban je po tome što ovaj put neće moći koristiti izgled kao adut na velikom platnu, zavodnički osmijeh neće mu biti od velike koristi u scenama u kojima Bernstein furiozno ravna Njujorškom filharmonijom (jedan je od najvećih američkih dirigenata).

Netflix zasad ne otkriva gdje se, kako i s kim pripremao za ulogu svestranog muzičara koji je, osim mjuzikla, skladao simfonije, koncerte, opere, balete, komornu i vokalnu glazbu te glazbu za filmove. Među najpoznatijim djelima su mu Hitchcockov krimić “Prozor u dvorište” te remek djelo Eliaha Kazana "Na dokovima New Yorka". Bit će zanimljivo vidjeti kako se Cooper snašao kao Bernstein. On je i redatelj filma, a napisao je i scenarij.

image

Bradley Cooper s novim bi se projektom mogao uključiti u još jednu utrku za Oscare.

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Nježni zagrljaji i ponovo uzburkane strasti odmah su potaknuli nova šaputanja

U producentskom timu nalaze se Steven Spielberg i Martin Scorsese, majstori zanata koji bi o svakoj snimljenoj sceni mogli imati svoje mišljenje i utjecati na Cooperovu viziju, pa mu na setu nije lako. No ako uspije ostvariti zamisli, s novim projektom mogao bi se uključiti u još jednu utrku za Oscare.

Linker
20. travanj 2024 00:48