Slika i prilika

Kako odrasta sve je sličnija majci: Nova fotografija Lane Radeljak priziva uspomene...

Josip Radeljak na svojim društvenim mrežama redovito komentira politiku i gospodarstvo, no na jednu temu se posebno raznježi...

Poduzetnik Josip Radeljak iznimno je ponosan na svoju mlađu kći Lanu, to nikad nije ni želio sakriti. Iako je Dikan dosta aktivan na društvenim mrežama gdje često objavljuje svoja zapažanje, s vremena na vrijeme, raznježi svoje pratitelje i prenese sliku svoje ljubimice Lane, kćeri koju je dobio u braku s nikad prežaljenom hrvatskom glumicom Enom Begović.

"Tatino blago", napisao je u opisu Dikan, a slika 20-godišnje studentice oduševila je njegovu ekipu na Facebooku.

Selfie koji je Lana napravila fotografirajući se u ogledalu slavi njezinu mladost i ljepotu.

Mnogi Josipovi pratitelji i o ovog puta su naglasili da Lana neodoljivo podsjeća na svoju majku Enu Begović, koja je život izgubila u tragičnoj nesreći kada je njezina Lana imala samo 45 dana. I njoj je, kao i njezinoj kćeri, duga pepeljasto plava kosa bila zaštitni znak.

Ena Begović: Dva desetljeća bez glumačke dive

Podsjetimo, Lana je minulog ljeta proslavila 20. rođendan, a kako ne voli eksponiranje na društvenim mrežama, njezine fotke tek povremeno objavi njezin otac. Tako se za blagdan Velike Gospe susrela s prijateljicom svoje majke, Anjom Šovagović.

Lanina majka, kako je poznato, samostalni je život počela veoma rano, s nenavršenih 15 godina, kad je iz Trpnja otišla u Dubrovnik u gimnaziju. Živjela je u đačkom domu. Poslije joj se pridružila i sestra Mia. Skromna djevojka skromnog podrijetla slobodno vrijeme provodila je u amaterskoj glumačkoj družini Lero. Slučajno je kao maturantica statirala u Zafranovićevu filmu “Okupacija u 26 slika” (1978.) koji se snimao u Dubrovniku.

image
Ena Begović snimljena 1998.
DAMJAN TADIĆ CROPIX


Zapazio ju je i srpski redatelj Ljubiša Ristić i ponudio joj manju ulogu u TV drami o posljednjim danima pjesnika Ivana Gorana Kovačića, a zatim i u filmu “Luda kuća” o komunistu kojeg mladi ilegalci skrivaju u jednom stanu. To su bili prapočeci Enine karijere.

Nakon kontroverzne Zafranovićeve “Okupacije” Ena nije ni pomislila da je zvijezda u usponu. Nije odlučila studirati glumu. U Zagrebu je najprije upisala Pravni fakultet. Govorila je da je njezina dvije i pol godine mlađa sestra Mia u obitelji smatrana ljepoticom koja će postati glumica, a ne ona.

Ipak, njen glumački put tu nije stao, ali se njeno svjetlo života puno prerano ugasilo...

Linker
25. travanj 2024 14:06