Korisni savjeti

Kad podvuče crtu, Rebel otkriva: ‘Jela sam i do 3000 kalorija na dan, a sve se svodi na jedno‘

Glumica koja je svojim zdravim odlukama i promjenama zadivila svijet, ima nekoliko zlatnih preporuka za sve one koji žele uvesti promjene i u svoje živote, a otkrila je i gdje se kod nje dogodilo "switch".

Ako netko može reći da mu je 2020. donijela novu normalu koja se i više nego očito vidi na prvi pogled, definitivno je glumica i komičarka Rebel Wilson (40), koja je smršavila "oko 40 kilograma", otkako je donijela odluku da će promijeniti način života. Sada je otkrila i da je prelazak na ishranu bogatu proteinima najviše pridonio njezinoj promjeni.

"Prije sam vjerojatno pojela hrane u vrijednosti 3000 kalorija, većinu dana, a budući da su to uglavnom bili ugljikohidrati, i dalje bih bila gladna", kazala je Rebel u razgovoru za People. "Zato sam prešla na ishranu bogatu proteinima, što je za mene bio izazov, jer nisam navikla jesti mnogo mesa. Jedem ribu, losos i pileća prsa", kazala je glumica.

image
Rebel kaže da se morala prilagoditi i prihvatiti prehranu bogatu proteinima.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Osim toga glumica koja još uvijek radi na snižavanju tjelesne mase, opisuje kako u dugotrajnom procesu, ima mjesta za sitne greške te da su one neophodne da izdržavanje napornog tempa.

"Ne znači da je svaki tjedan, zdrav tjedan. Neke jednostavno možete otpisati i ne možete napraviti ništa po tom pitanju", rekla je.

Mnogo više vremena i ravnoteže

"Pokušavam postići sveukupnu ravnotežu, zdravu ravnotežu. Iako to nije moj citat, trudim se da mi je to vodilja: 'Ništa nije zabranjeno'", opisala je kakvim se mentalnim trikom služi na dugom putu prema zdravlju i idealnoj težini.

Ako je netko pita želi li ići na hamburger, kaže, može otići i pojesti ga. "Ali ću pojesti duplo manje od onoga što sam prije jela. Znate, pjest ću hamburger, nekoliko krumpirića i osjećat ću se dobro", objasnila je Rebel.

Jedan od faktora koji joj je definitivno pomogao da ovu godinu tako uspješno posveti zdravlju je i slobodno vrijeme koje je doslovno dobila na poklon, zahvaljujući pandemiji koronavirusa. "Stvarno mi je trebalo mnogo vremena da se dobro odmorim i otarasim stresa, jer većina mog stresa povezana je s poslom", rekla je Wilson.

image
Rebel od ove godine počela je i redovito vježbati,
PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Vrijeme koje je imala na raspolaganju iskoristila je za rad na svom načinu razmišljanja i poimanja hrane kao i da promijeni nezdrave navike u zdrave. "Mislim da sam bila emotivni izjelica, i prejedala se ponekad, jer nisam voljela sebe dovoljno. I sve se svodi na to koliko sebe vrednuješ i voliš", zaključila je Rebel.

Linker
19. travanj 2024 19:52