Profimedia, Mega Agency
ZNA KOLIKO JE SRETNA

Julia Roberts: 'Divim se ženama koje jedva spajaju kraj s krajem, i moja mama je morala tako'

Život ide uzlaznom putanjom za Juliju Roberts. Oskarovka ima privilegiju birati projekte koje želi i uspješno vodi lijep obiteljski život sa suprugom Dannyjem Moderom i njihovih troje djece daleko od užurbanog holivudskog ritma, no svjesna je koliko sreće ima jer je njezina mama morala raditi bez prestanka kako bi ih prehranila.

Nakon što je nedavno glumila u drami "Ben is Back" i u TV seriji "Homecoming", Julia Roberts (51) opet je uzela mali odmor od glumačkih projekata jer si to može priuštiti s obzirom da je jedno od najpoznatijih holivudskih imena. Ipak, u intervjuu je priznala kako je svjesna koliko je sretna što danas može birati.

"Stvari su se promijenile, stvarno je sve drugačije sada", kaže Julia o filmskoj industriji u intervju za Marie Clare. "Kada sam započinjala karijeru nije bilo društvenih mreža, internet je jedva postojao, ljudi nisu mogli fotografirati sa svojim mobilnim telefonima. Postojali su određeni koraci koje si morao učiniti kako bi napredovao. Napravio bi film, ako je prošao dobro, imao si priliku raditi ponovno. Ako je tvoj drugi film bio uspješan, mogao si dobiti bolju plaću i novu ulogu. Sada netko lakše nego ikada može doći sa strane i napraviti nevjerojatne stvari, ali je sve vrlo nestabilno. Građenje karijere imalo je više smisla prije tridesetak godina", rekla je Julia Roberts (51) koja je svoju karijeru izgradila na filmovima poput "Zgodne žene", "Notting Hilla" i "Erin Brockovich" te nakon toga postala nedodirljiva.

EXCLUSIVE: Julia Roberts and Donatella Versace at the Elton John concert at the Verona Arena.
29 May 2019, Image: 440226278, License: Rights-managed, Restrictions: NO Italy, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

"Postala sam strašno izbirljiva i počela sam odbijati projekte koje nisam željela raditi. Zahvalna sam što imam takvu slobodu. Sada kad imam obitelj i izbirljivija sam oko uloga nego prije. Moj suprug i ja izbjegavamo raditi na projektima u isto vrijeme. Sve imamo organizirano. Unaprijed znamo kada su moji projekti, Dannyjevi projekti, školske obveze blizanaca Hazel i Phinnaeusa (14), te Henryja (12), a već smo naučili da je dobra organizacija sve", dodala je poznata glumica u intervjuu za australski Marie Clare.

BGUK_1588222 - Various, UNITED KINGDOM  - *

Pictured: Julia Roberts and Daniel Moder



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 433116727, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

"Osjećam se sretnom jer ne moram konstantno raditi. Moja mama je radila non-stop, 365 dana u godini, sa samo dva tjedna odmora, ona se brinula za nas i nije imala izbora. Imam nemjerljivo divljenje prema ženama koje spajaju kraj s krajem i to rade bez kukanja", rekla je u intervjuu Julia.

Slavna glumica znala se nositi i s teškim životnim udarcima u životu. Jedan od najstresnijih dana u životu joj je bio kada je izgubila svoju majku Betty Lou. Nakon što je doznala za njezinu tešku dijagnozu 2013. tijekom rutinskog pregleda, Julia je svoju majku odmah pozvala kod sebe u Malibu i učinila sve kako bi joj maksimalno olakšala. Životnu bitku Betty je izgubila 2015. u 81. godini života, a godinu dana prije slavna glumica morala se suočiti s preranom smrti svoje polusestre Nancy koja si je oduzela život.

"Kad je preminula, imala sam osjećaj da viđam njezino ime posvuda. Gdje god da sam se okretala vidjela sam natpis "Betty" - čak sam na putovanju u Africi par puta vidjela njezino ime.", rekla je Julia u rijetkom intervjuu koji je dala na tu temu.

Linker
23. travanj 2024 19:50