KRAJ AGONIJI

Jovana Joksimović: ‘Nakon druge doze cjepiva bila sam tjedan dana bolesna, ali sve bih ponovila‘

Urednica i voditeljica jutarnjeg programa srpske „K1“ televizije i supruga pjevača Željka Joksimovića, 39-godišnja Jovana u siječnju je primila prvu dozu cjepiva Pfizer protiv koronavirusa, ali nakon druge doze osjećala se bolesno čak tjedan dana.

Onoga trenutka kada je cjepivo bilo dostupno u Srbiji, Jovana Joksimović znala je da želi biti među prvima koji će ga primiti. "Insistirala sam na tome i bila nestrpljiva kada će to biti omogućeno nama novinarima. Srećom, bili smo među prvima, jer novinari spadaju u prioritetne grupe. Imala sam privilegiju da primim prvu dozu već u siječnju", ispričala je za srpski Blic.

"Dobila sam Pfizer jer sam u razgovorima sa stručnjacima i ljudima koji znaju mnogo više nego ja zaključila da je riječ o cjepivu koje je proizvedeno nekim novim tehnologijama. Shvatila sam da je transparentna priča oko toga i da alergijske reakcije koje se u nekim slučajevima javljaju su veoma male. Gotovo da ne postoje. I to mi je bilo važno", poručuje Jovana koja je tek nakon druge doze osjetila određene simptome.

Čitajte i: Željko Joksimović: ‘Uz blizanke Anu i Srnu i sina Kostu proživljavam novu mladost‘

Kada bih se opet trebala cijepiti, izabrala bih ponovo Pfizer

"Nakon prve doze nisam imala nikakvu reakciju, osim što me je malo boljela lijeva ruka u koju sam dobila ubod igle. Međutim, nakon druge doze, imala sam povišenu temperaturu, curio mi je nos, kašljala sam. Trajalo je sedam dana, osjećala sam se bolesno. Poslije toga je sve bilo kao rukom odneseno. Ono što je važno, sedam dana nakon druge doze otišla sam provjeriti antitijela i imala sam 35, a tri tjedna kasnije nivo antitijela bio je 39. Kada bih se opet trebala cijepiti, izabrala bih ponovo Pfizer", iskrena je Jovana.

U susjednoj Srbiji prednost pri dobivanju cjepiva imaju stariji ljudi, liječnici, vojska, policija, novinari, ali i umjetnici. Tako se Jovanin suprug Željko Joksimović s kojim ima troje djece: Anu, Srnu i Kostu, cijepio prije nje te pozvao sve da se prijave kako bi pandemija što brže okončala.

Linker
16. travanj 2024 06:44