Stihovi za suprugu

Još uvijek tuguje za voljenom: Britanski glumac napokon se pojavio u javnosti, trebalo mu je gotovo godinu dana

Na pozornici londonskog ‘Nationala Theatrea‘ gdje je zvijezda filmova o Harryju Potteru često glumila, okupio je kolege i prijatelje koji su mu se pridružili i govorili stihove koji su joj bili dragi.

Uz stihove suvremenog irskog pjesnika Dereka Mahona “Sve će biti u redu”, britanski glumac Damian Lewis (50), prvi put je istupio u javnost poslije smrti supruge Helen McCrory. Zvijezda filma "Kraljica" u kojem je tumačila ulogu Cherie Blair, podlegla je lani u travnju raku dojke u 52. godini. Njezin suprug tada se povukao u osamu: trebalo mu je vremena pomiriti se s bolnim gubitkom, a tu su i njihova djeca, kćer Manon (15) i sin Gulliver (14): poslije majčinog preranog odlaska trebali su tatu.

Kad je najgore prošlo, glumac poznat po ulozi u špijunskom serijalu "Domovina" odlučio je voljenoj ženi s kojom je bio 14 godina u braku, odati počast na nesvakidašnji, dirljiv način, piše Daily Mail. Kako je Helen McCrory, poznata i po ulozi Narcisse Malfoy u filmovima o Harryju Potteru, voljela poeziju i obožavala londonski National Theatre gdje je često nastupala, Damian Lewis početkom tjedna ondje je okupio njezine prijatelje i kolege na večeri poezije, osmišljenoj njoj u čast. On je, pak, pročitao pjesmu "Sve će biti u redu" no glas mu je nekoliko puta zadrhtao - pa je svima bilo jasno da je u stvarnosti sve samo ne kako pjesma govori.

image

Damian Lewis i Helen McCrory bili su u braku 14 godina.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Damian Lewis oplakuje preminulu suprugu riječima koje slamaju srca: ‘Sjala je jače nego što biste ikad mogli zamisliti‘

U gledalištu, gdje se okupilo 900 poštovatelja Helen McCrory, bila su i njihova djeca. Zato je, nakon što je pročitao pjesmu, otkrio nekoliko detalja o posljednjim danima svoje žene.

Kao i svaku majku, najviše ju je brinulo kako će se Manon i Gulliver snaći u životu. Zato je rekao: "Prerano je ostavila našu prekrasnu djecu, ali su dobro pripremljeni za život. Pozivala nas je da budemo hrabri i da se ne bojimo. Više puta rekla je djeci da ne budu tužna i ohrabrivala nas je da živimo najbolje što možemo, iskoristimo prilike i doživimo avanture za pamćenje.”

image

Helen McCrory izgubila je bitku protiv raka dojke.

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Komemoraciju je predvodila njezina nekadašnja kolegica, a danas pjesnikinja Allie Esiri. Pridružili su joj se kolege, Sir Simon Russell Beale, doajen "Royal Shakespeare Company", Lesley Sharp, zvijezda komedije "The Full Monty”, Fay Ripley, poznata po ulozi u filmskom hitu "The Stretford Wives" te Danny Sapani iza kojeg je zapažena holivudska uloga u filmu "Black Panther".

Prisjećanje na suprugu, Damian Lewis završio je puštanjem videa u kojem ona čita omiljenu pjesmu. Odslušao ju je zatvorenih očiju prikrivajući suze, kao da upija svaku njenu riječ.

Linker
20. travanj 2024 06:40