REUTERS
TEŠKE OPTUŽBE

Johnny Depp optužen da je plaćao osobu koja je umjesto njega pamtila tekst

Sudski proces između Johnnyja Deppa i njegovih bivših menadžera iz tvrtke The Management Group postaje sve prljaviji.

Depp je u siječnju tužio menadžersku tvrtku za prevaru, a oni su mu uzvratili protutužbom. TMG je upravljao Deppovim financijama od 1999. do početka 2016. što je za glumca bilo posebno lukrativno razdoblje budući da je u to vrijeme njegova karijera dobila novi zamah zahvaljujući ulozi Jacka Sparrowa u franšizi "Pirati s Kariba". Glavna uloga u pet nastavaka serijala donijela mu je oko 200 milijuna funti, a Depp ih je tužio da su dizali kredite bez njegovog znanja i da su od njega skrivali stvarnu financijsku situaciju.

No, protutužba navodi da je glumac potrošio više od 60 milijuna funti na 14 luksuznih posjeda koje uključuju i dvorac u Francuskoj, privatno otočje na Bahamima i nekoliko kuća u Kaliforniji. Tu je i 3,2 milijuna funti na neuspješnu glazbenu izdavačku kuću te 120 tisuća funti tjedno na zaštitarsku službu.

Najintrigantniji moment iz protutužbe jest optužba da je Depp unajmio osobu koja bi mu na filmskom setu šaptala rečenice koje treba izgovoriti. Kako su izjavili za Hollywood Reporter – "Depp je inzistirao da se inženjer zvuka zaposli na godinu dana kako on sam ne bi morao pamtiti rečenice koje treba izgovoriti."

Iako bi posao glumca, između ostalog, trebao biti pamćenje teksta, čini se da Depp to malo drukčije shvaća, barem ako su ove optužbe istinite. Je li imao šaptača i na snimanju novog nastavka filma "'Pirati s Kariba" i koliko je njegova gluma uvjerljiva u novom filmu moći ćemo provjeriti već 25. svibnja.

Linker
15. travanj 2024 02:20