Omiljeno lice

Jill Biden napunila baterije u carstvu zelenila: Odmor za modno snimanje prve dame za Vogue

Za naslovnicu modne Biblije snimljena je na balkonu Bijele kuće ispred Ovalnog ureda, u tamno plavoj haljini s cvjetnim uzorcima brenda Oscar de la Renta.

Za razliku od bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se najradije odmarao na Floridi, njegov nasljednik Joe Biden (78) često ‘puni baterije’ u Camp Davidu. Tim više što je to službeno odmaralište predsjednika SAD-a samo deset kilometara udaljeno od Washingtona pa onamo može otići i za vikend. Joe Biden i njegova supruga Jill (70) ovih su dana također uživali u tom carstvu zelenila i tišine, a nakon kratkog odmora stigli su u Bijelu kuću gdje ih čekaju brojne obaveze - i gdje je prva dama snimila naslovnicu Voguea za kolovoz.

image
Joe i Jill Biden često odmaraju na Camp Davidu
AFP/PROFIMEDIA

Treća po redu na naslovnici

Za naslovnicu modne biblije snimljena je na balkonu Bijele kuće ispred Ovalnog ureda, u tamno plavoj haljini s cvjetnim uzorcima brenda Oscar de la Renta, prvu je damu fotografirala Annie Leibovitz, poznata američka fotografkinja portreta.

Čitajte i: Jill Biden nakon par mjeseci uspjela ono što Melaniji nije uspjelo niti nakon četiri godine

Nakon Hilary Clinton i Michelle Obame, Jill je postala treća supruga predsjednika koja je dobila svoju naslovnicu, a "mandat" joj takoreći još nije ni počeo. Prašinu je svakako podigla činjenica da to nije pošlo za rukom Melaniji Trump niti nakon cijelog mandata. Zbog toga je u prosincu Donald Trump prosvjedovao na Twitteru, dok je još smio imati račun. “Elitistički snobovi u modnom tisku već četiri godine zaredom najelegantniju prvu damu u američkoj povijesti drže daleko od naslovnice”, napisao je Trump. No Melania je svoju naslovnicu Voguea zaslužila 2005. godine, i to s naslovom “Nova mladenka Donalda Trumpa”.

Linker
25. travanj 2024 13:44