S prvom damom na terenu

Jennifer Garner sprema se za novu karijeru? Postala je prava saveznica prve dame Jill Biden

Holivudskoj zvijezdi smiješi se nova karijera uz podršku Jill Biden koja u njoj vidi saveznicu čija će joj popularnost dobro doći dok traži novac za programe koji brinu o djeci

Svestranoj američkoj glumici i humanitarki Jennifer Garner (49) možda se smiješi politička karijera, a na putu do pozicije koja bi joj omogućila izboriti se za bolje mogućnosti neprivilegirane djece mogla bi je voditi prva dama, Jill Biden (69). Glumica se još nije izjasnila, ali njezin nedavni posjet Charlestonu, glavnom gradu Zapadne Virdžinije s Jill Biden kako bi podržale volontere na punktu za cijepljenje učenika u srednjoj školi Capital High, teško da je slučajan. Pratili su ih političar Mark Kennedy Shriver (brat Marie Shriver i bivši šogor Arnolda Schwarzeneggera), virdžinijski senator Joe Manchin i njegova supruga Gayle, piše magazin USA Today, a posjet je organiziran u sklopu kampanje za cijepljenje protiv Covida-19 Bidenove administracije.

image
Jill Biden i Jennifer Garner zajedno su otputovale u Zapadnu Virdžiniju.
AFP/PROFIMEDIA

Budući da Zapadna Vidržinija i Charleston imaju značajan postotak cijepljenih, a Jennifer Garner ondje je odrasla i nekadašnji je sugrađani obožavaju, jasno je zašto ju je Jill Biden pozvala da joj se pridruži: njihov primjer mogao bi potaknuti i druge Amerikance da se cijepe.

Čitajte i: ‘Mama, upoznala sam gentlemana‘: Kako je Jill preokrenula i zacijelila život Joea Bidena

Novi uzlet

"Gledala sam sve vaše filmove", rekla je oduševljenja srednjoškolka glumici čim ju je zamijetila na punktu. A mladić koji se tijekom cijepljenja pun poštovanja zagledao u Jennifer, vjerojatno nije osjetio ubod igle. Gošće su dugo su bodrile prisutne u dvorani - Jill Biden priznala im je da mrzi iglu, a glumica ih je hrabrila pokazujući kako u zatvorenom prostoru ne nosi zaštitnu masku. Naime, u skladu s novom smjernicom Anthonyja Faucija, vodećeg američkog imunologa, cijepljeni s obje doze više ih ne moraju nositi - što je bio razlog više da srednjoškolci zavrnu rukave.

image
Jennifer Garner bodrila je učenike Capital High School u Charlestonu prilikom cijepljenja.
AFP/PROFIMEDIA

Misija Jill i Jenn u Charlestonu potvrda je prijateljstva započetog zajedničkim radom u dobrotvornoj organizaciji „Save the Children” koja djeluje u 120 zemalja. Čini se da bi taj angažman mogao bi biti glumičin "katapult” u politiku odluči li krenuti tim putem. Već je 2017. svjedočila pred Kongresom kao predstavnica te organizacije tražeći financijsku pomoć za predškolski program neprivilegirane djece, a godinu ranije govorila je pred zastupnicima Kentuckyja zbog programa opismenjavanja u toj državi.

Jenn je već tada položila ispit i izborila se za potrebna sredstva, a sada joj se uz podršku Jill Biden smiješi nova karijera. S obzirom da više se ne mora brinuti za bivšeg muža Bena Afflecka sklonog čašici, s kojim ima kćeri Violet (15), Seraphinu (12) i sina Samuela (9) jer na njega odnedavno pazi Jennifer Lopez, vrijeme je za novi uzlet.

Linker
24. travanj 2024 17:49