BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Biste li je prepoznali?

Jedna od najpopularnijih oskarovki maskicom pokazala politički stav i mnogima začepila usta

Popularnost je stekla, između ostalih, ulogama u filmovima "Erin Brockovich", "Zgodna žena", "Ja u ljubav vjerujem", "Jedi, moli, voli", "Moj dečko se ženi". No, jedno od najvećih imena američke, ali i svjetske filmske industrije, ima nešto za reći - pa makar i simbolički - i kad je aktualna politika u pitanju.

Kad je kupovala zaštitnu maskicu, koja je postala ultimativni modni dodatak zbog pandemije korona virusa, poznata glumica i oskarovka Julia Roberts (52) sigurno je dobro promislila. Naime, odabrala je onu koja šalje snažnu političku poruku Amerikancima, a koja se aktualnom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu (73), poznavajući ga, baš i neće svidjeti.

Naime, pored svih dezena i boja koje je mogla odabrati, slavna se glumica odlučila za onu s likom bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame (58). I ne samo da ju je kupila, već ju je smjelo i "prošetala" ulicama Malibua noseći je na svom slavnom licu.

*EXCLUSIVE* Malibu, CA  - Actress Julia Roberts wears a personalized 'Barack Obama' face mask while shopping at the Malibu Country Mart.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 523368058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Politizirajući zaštitnom maskicom, glumica, između ostalih, poznata po zapaženim ulogama u filmovima kao što su "Erin Brockovich", "Zgodna žena", "Ja u ljubav vjerujem", "Jedi, moli, voli", "Moj dečko se ženi" jasno je poručila predsjedniku da se neodgovorno ponaša.

Podsjetimo, aktualni američki predsjednik, koji od početka svog mandata izaziva zgražanje javnosti stavovima o mnogočemu, sustavno odbija nositi zaštitnu masku u prevenciji zaraze koronavirusom, kako to preporučuju svjetski strurčnjaci, pa čak i njegova administracija.

Zbog takvog njegovog stava oko nošenja maske na licu, moguće je da se virus i širi SAD-om tako okrutno, jer se ljudima, navode američki mediji, šalje kriva poruka - da prevencija u tom obliku nema nikakvog smisla.

Ipak, oskarovka nije mogla prešutjeti što o tome misli, pa je, eto, to učinila simbolički noseći personaliziranu zaštitnu maskicu s likom bivšeg predsjednika.

*EXCLUSIVE* Malibu, CA  - Actress Julia Roberts wears a personalized 'Barack Obama' face mask while shopping at the Malibu Country Mart.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 523368085, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Paparazzi su je ulovili s maskom na licu dok je shoppingirala u Malibuu noseći na sebi denim sako-košulju široka kroja, crnu trenirku i čizme.

Podsjetimo, Julia je i ranije pokazivala sklonost Baracku Obami i njegovoj obitelji. S Barackovom suprugom, Michelle je tako prošlog prosinca posjetila srednju školu u Long An provinciji u Vijetnamu. Zajedno su bile i na svečanosti Obama Fondacije u Kuala Lumpuru u Maleziji.

NEW YORK, NY - OCTOBER 17:  Actress Julia Roberts speaks during the Hillary Victory Fund - Stronger Together concert at St. James Theatre on October 17, 2016 in New York City. Broadway stars and celebrities performed during a fundraising concert for the Hillary Clinton campaign.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)
Getty Images
Gorljivo je podržavala Hillary Clinton u predsjedničkoj utrci.

Također, ne zaboravimo kako je 2016. pružala podršku i Hillary Clinton u njenoj kampanji za predsjedničko mjesto protiv Donalda Trumpa.

Nikad nije skrivala svoju političku naklonost ovim ljudima, ali i animozitet prema aktualnom predsjedniku Sjedinjenih američkih država. Nerijetko je, tako, isticala kako je njena dužnost kao javne osobe biti i društveno aktivna.

Čitajte i:

DeNiro pokreće globalno filmsko događanje u kojem će sudjelovati najveći festivali cijelog svijeta

Banderas i Griffith, Kidman i Cruise... Prisjetili smo se bivših parova koji su nekad bili glavni na Oscarima

Problem zvan Donald Trump! Divlje dijete iz bogataške obitelji obilježile fatalne žene i jedna tragedija

Trump u panici: Dvoje njegovih zaposlenika ima koronu, on i Melania odmah se testirali

Linker
18. travanj 2024 11:04