NA IZDISAJU

Jack Nicholson više od godinu dana nije izašao iz kuće, pati od demencije? Posljednji fim je snimio prije 11 godina

Holivudski glumac posljednju je ulogu odigrao u romantičnoj komediji ‘Kako znaš da je ljubav‘, a zbog demencije nema novih angažmana. Prijatelj tvrdi da je loše te da je već godinama zbog toga u mirovini.

Jedan od najživotopisnijih likova u Hollywoodu, legendarni glumac Jack Nicholson, trostruki dobitnik Oscara, već godinama nije baš najbolje, a posljednjih godinu dana stanje mu se pogoršalo. Što se tiče kinematografije, posljednje se pojavio na filmu "Kako znaš da je ljubav" s glumcima Reese Witherspoon, Paulom Ruddom i Owenom Wilsonom što znači da ništa nije snimio već 11 godina. U javnosti nije viđen više od godinu dana, a ne izlazi iz vile u Beverly Hillsu. Kako su bliski izvori rekli za RadarOnline, glumac je praktički na izdisaju, pati od demencije zbog koje nije sposoban samostalno živjeti. Vijesti su to koje treba uzeti sa skepsom, budući da je spomenuti portal sklon u objavama dobrano pretjerivati.

image
U karijeri je snimio više od 60 filmova.
A07/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Jack i ja smo bili prijatelji godinama i koliko znam, više ne izlazi iz kuće. Mislim da o njemu sada brinu kći i sin", rekao je njegov prijatelj te dodao kako je fizički dobro, no da je njegov um u potpunosti "otišao". Posljednje je bio u javnosti u siječnju 2020. godine, na utakmici Los Angeles Lakersa i New York Knicksa, u društvu sina Raya i repera Toryja Laneza.

Iako je trebao glumiti u američkoj verziji filma "Tony Erdmann", o čemu su svi naveliko pisali i pozdravljali novi pothvat slavnog glumca, Jack je navodno u posljednji trenutak odustao, a razlog nije bio poznat.

Pretpostavlja se da je to bilo zbog demencije, jer navodno nije mogao zapamtiti tekst što je uvelike otežalo snimanje. No, glumac je to sve demantirao i rekao kako i dalje ima mozak matematičara te da mu se jednostavno ne da raditi.

image
Jack Nicholson u filmu ‘Isijavanje‘
THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

"Neću valjda raditi do smrti, nisam se zato upustio u ovaj posao. Hoću reći, ništa me ne tjera. Čovjek stari, mijenja se. Nisam vuk samotnjak, nisam pustinjak, ali više mi to ne treba. Ne uživam u tome, i to je sve", rekao je prije nekoliko godina.

Čitajte i: Jack Nicholson: Srce zavodnika, mozak matematičara

Iza sebe ima snimljenih više od 60 filmova, a zapaženije uloge su mu one Jacka Torrancea u filmu redatelja Stanleya Kubricka - "Isijavanje" te Jokera u filmu Batman iz 1989. godine, a tu su njegovu izvedbu svi uspoređivali s onom Joaquina Phoenixa, u filmu iz 2019. godine.

Linker
19. travanj 2024 05:47