REUTERS
'TONI ERDMANN'

Jack Nicholson sam sebi pronašao ulogu vrijednu povratka nakon sedam godina

Iako se posljednjih godina pričalo da se slavni glumac odlučio umiroviti, čini se da je Jack Nicholson napokon našao ulogu koju smatra vrijednom povratka u Hollywood.

Mnogi su smatrali kako je film "How Do You Know" redatelja Jamesa L. Brooksa iz 2010. godine posljednji film koji je oskarovac snimio, ali Jack Nicholson sam je sebi pronašao ulogu zbog koje se isplati vratiti. Naime, kao jedan od onih koje je njemački film "Toni Erdmann" potpuno oduševio, slavni je glumac kontaktirao kuću Paramount s prijedlogom da otkupe prava na snimanje remakea filma na engleskom jeziku. Naravno, on će glumiti glavnu ulogu - oca se želi ponovno povezati sa svojom kćeri, koju će utjeloviti Kristen Wiig.

Ovo će biti njegova prva uloga nakon 2010. godine iako je posljednjih godina dobivao različite ponude: ulogu Brancha Rickeyja u filmu "42" te one oca Roberta Downeyja Jr. u filmu "The Judge" je glatko odbio. Zbog njegovog povlačenja iz svijeta filma mnogi su zaključili da se 79-godišnji glumac odlučio umiroviti, a šuškalo se i da ima problema s pamćenjem. Ipak, čini se da je Nicholson, koji još uvijek drži rekord glumca s najviše nominacija za nagradu Oscar - njih 12, jednostavno čekao dovoljno intrigantnu ulogu i napokon je našao. Film "Toni Erdmann" redateljice Maren Ade osvojio je publiku još na Filmskom festivalu u Cannesu prošle godine, a sada ga smatraju favoritom za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Linker
19. travanj 2024 10:43