pogorelić oduševio

Izlazak poznatih supružnika: Iva i Tomislav Tomašević na koncertu za pamćenje

Par je uživao ovoga utorka u pravoj glazbenoj poslastici u samom srcu Zagreba – koncertu pijanista svjetskog glasa Ive Pogorelića.

Brojna poznata lica, ljubitelji kulture i umjetnosti željeli su sinoć biti na koncertu Ive Pogorelića koji je održan u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na Gornjem gradu, u sklopu 27. Festivala Orgulje Heferer. U crkvici povrh zagrebačke katedrale Pogorelić će izvesti dva recitala, a na ovaj festival odlučio je doći budući da je s obitelji Heferer već dugi niz godina prijatelj.

Među ljubiteljima lika i djela slavnog Pogorelića u publici su se našli i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suprugom Ivom Mertić Tomašević te bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Samozatajna prva dama Zagreba ne voli se isticati svojim odjevnim kombinacijama pa je i za ovaj izlazak odjenula neupadljivu bijelu košulju i bijele traperice dok je Tomašević igrao na sigurno u klasičnom odijelu.

Instruktorica joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike i Tomašević kao strastveni planinar, putnik i snowboarder sve svoje slobodno vrijeme posvećuju hobijima i izlascima s prijateljima pa ne čudi da ni ovaj glazbeni spektakl nisu željeli propustiti.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Pogorelić je i ovaj koncert odradio s mnoštvo entuzijazma i strasti iako je iza njega više od 40 godina karijere. „Netko početkom četrdesetih izgleda kao da je odživio život, a drugi pak i sa 70 uživaju kao da su tek na početku. Ja pripadam među ove druge. A karijera... Za klavir sam sjeo kao sedmogodišnjak i ljepota je u tome što su moja profesija i ono što radim neraskidiva cjelina. A još je ljepše, kao što se ja trudim i uspijevam u tome, ostati vječni student. Prema meni, to je najljepši način bivstva za svaku osobu”, rekao je u nedavnom intervjuu za Gloriju.

Intervju s Ivom Pogorelićem o karijeri, ali i životu: ‘Već 20 godina zbog zdravlja svako jutro imam isti ritual‘

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Tada je opisao i što radi na dan nastupa.

„Rano ujutro, kao i svaki dan, popijem 5 čaša vode i vratim se u krevet, što je drevni japanski običaj. Sat poslije donesu mi kavu. Potom vježbam u koncertnoj dvorani, za ručak pojedem 200 grama tjestenine jer mi ona daje energiju i osjećaj sitosti, a nije teška. Poslije ručka odmorim se ili odspavam do pet sati, otuširam se i odlazim do dvorane. Oko sat vremena zagrijavam instrument i sebe. Nakon koncerta jedva čekam tuš – košulja mi je toliko mokra da je mogu cijediti, s pozornice siđem oko kilogram i pol lakši”.

Tko je prva dama Zagreba? Voli jogu, putovanja i ležerno odijevanje, a svom je suprugu najveća podrška

Linker
10. travanj 2024 02:42