simpatičan uradak

Iza imena ShyBy kriju se poznati glumac i glazbenik: Novi singl napisan još u devedesetima snimili s Reneom Bitorajcem

Nova pjesma koju potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac napisana je na izmišljenom jeziku, a sada je prerađena u club mix.

Dvojac ShyBy kojeg čine glumac Mario Mirković i glazbenik Ivan Arnold objavio je svoj prvi singl "Agmlatna". Radi se o pjesmi za koju tekst potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac, a nastala je još sredinom 90-ih godina.

"Pjesma koja u prijevodu znači "Prelijepa djevojka" nastala je u jednom malom stanu u Primorskoj ulici, a čini mi se da je to bilo još 1994. ili 1995. godine. Kolega Vinko Štefanac i moja malenkost noći smo provodili u tom stanu smišljajući razne gluposti, a nekad se dogodilo da smislimo i nešto pametno. Tako je nastala i pjesma na izmišljenom jeziku te melodija koja nam je kasnije poslužila i kao soundtrack pjesma u predstavi "Izbacivači". Naravno da smo nakon toga morali ući u ShyBy studio Marija Mirkovića, koji je nakon toliko godina preradio tu pjesmu u club mix", rekao je Rene Bitorajac, a osvrnuo se i na to kako je nastao tekst za pjesmu.

image
Rene Bitorajac
MARKO TODOROV/CROPIX

"Trebalo je sve posložiti da ima smisla, nabaciti koju rimu i napraviti hit", zaključio je.

Čitajte i: Putovanje od Jadrana u El Shatt: Novi projekt domaćeg glazbenika i njemačkog vizualnog umjetnika

Mario Mirković je inače djeluje kao glumac u Kazalištu lutaka, a sklada i glazbu za predstave. Njegov kolega Ivan Arnold inače svira klavijature te sklada glazbu za film i TV. Zajedno su svirali u bendu Čišće Lišće Kazališta Kerempuh, a otkad se znaju rade zajedno aranžmane, glazbu za predstave, filmove itd.

Singl "Agmlatna" objavili su pod etiketom 3PM Records, a pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama. Miks i mastering singla potpisuje Casey Chapman (Darkroom Matering), a video je uredio Dinko Čvorić.

Linker
21. ožujak 2023 16:02