Marko Todorov / Hanza Media
nova premijera

Ivanka Mazurkijević: 'Na prvoj probi sam se uplašila Magellija, ali nije dugo prošlo da se svi zaljubimo u njega'

Još jedna premijera u kojoj je glazbeno bračni par Damir Martinović Mrle (58) i Ivanka Mazurkijević (48) skladao glazbu oduševila je gledatelje. Ovog puta riječ je o Pirandellovom komadu "Šest lica traži autora" u režiji Paola Magellija koji je postavljen u Slovenskom narodnom kazalištu u Novoj Gorici. Mrle i Ivanka na ovoj predstavi rade od prosinca te su jučerašnje stajaće ovacije kruna na njihovom gotovo svakodnevnom radu.

"Inspiraciju za ovu predstavu crpili smo iz francuske šansone, talijanske glazbe od popa San Rema do tradicionalne, a na kraju završavamo u techno-rock maniru, u sklopu jednog dugačkog kraja predstave u kojima glumci jako puno plešu", opisao je Mrle njihov najnoviji angažman. Najavio je kako će se baš ta glazba, u nešto izmijenjenom obliku, moći čuti i izvan slovenskog kazališta i to na nadolazećem albumu koji pripremaju kao Mr. Lee & IvaneSky. "Nakon što završimo glazbu za film 'Po tamburi' redatelja i scenarista Stanislava Tomića, posvetit ćemo se i novom albumu", najavio je.

Privatni album

"Ivanka i ja baš obožavamo kazalište, kad ne radimo za kazalište, volimo često gledati predstave, pratimo repertoare i domaćih kazališta, a program Festivala svjetskog kazališta u Zagrebačkom HNK ne propuštamo. Od naših režisera volimo jako Ivicu Buljana, Magellija, ali ne bih više izdvajao...", objasnio je kako se dvoje rockera našlo u kazališnoj priči. Ono što je možda neobično, za skladanje kazališne glazbe, jest način na koji to rade. Nisu odvojeni od kolektiva i ne proizvode glazbu u sobi, nego na probama.

Nakon dva i pol mjeseca svi smo bili zaljubljeni, gdje god bi on išao mi svi trk za njim.

"Taj način Magelli u stvari i traži, da sudjelujemo svi na probama. Mi gledamo ono što glumci rade, ja imam takvu opremu i tehnologiju da mogu odmah dok ih gledam nešto komponirati i reproducirati. Zatim glumci slušaju to čime su me oni inspirirali, naravno da je onda sve lakše. Zatim oni čuju moju glazbu i ona njih potakne na nešto u biti inspiriramo jedni druge", opisao je Mrle.

Privatni album

Prva koja je s velikim redateljem počela surađivati je Ivanka, bilo je to u Sceni Gorica, gdje je 2007. Magelli postavio "Pir malograđana" u kojem su glumili Nina Violić, Goran Navojec, Bojan Navojec Iva Visković, Ana Begić, Milan Pleština i Rakan Rushaidat.

"Sjećam se kad sam došla na prvu probu i vidjela ga s onim izgledom, uplašila sam se njega kao i sve glumice i glumci. A nakon dva i pol mjeseca svi smo bili zaljubljeni, gdje god bi on išao mi svi trk za njim. Ljubav između Mrleta i Magellija buknula je odmah na njihovoj prvoj predstavi, Čehovu. Mrle je donio svu svoju opremu i na svakoj probi smo zajedno s njima, radili muziku na licu mjesta", prisjetila se Ivanka.

Privatni album

'Devet i pol minuta naježenosti': Mrle iz Let 3 nas je dobro nasmijao dok je pričao o snimanju pjesme s Terezom Kesovijom

Linker
23. travanj 2024 19:05