Foto: Bojan Zibar
Tri kilograma u tri dana

Ivana Mišerić: 'Udebljala sam se na putu, ali bio je to Balkan u najboljem izdanju'

Poznata domaća radijska voditeljica Ivana Mišerić odlučila je otputovati na destinaciju od koje, dok je pakirala kofere, nije znala što očekivati. No, kad se vratila, još pod snažnim dojmom ispričala nam je da se vraški iznenadila - u pozitivnom smislu.

Simpatičnu 32-godišnja voditeljicu Ivanu Mišerić Makedonija je potpuno osvojila! 'Ta mi je zemlja na neki način iznenađenje... doduše očekivala sam balkansku ljepoticu, vrlo pristupačnu, na nekim dijelovima sirovu, ali jako živopisnu. Nisam znala da su ljudi toliko divni i da ću se osjećati kao doma. S obzirom na to da mi je prvi put, nisam mogla upasti u bolju ekipu. Dočekali su nas baš kako su mi rekli da to Makedonci rade, jako toplo, ljudski. Sve će ti dati, sve će ti pokazati, potruditi se sa strašću', rekla je Ivana i naglasila da je i glavni grad, Skopje, predivan, ali da je Ohrid čudesan.

'Put nas je vodio cestama i mjestima koje imaju dušu i čar. Čula sam izreku, čak ne u Makedoniji, nego kod kuće da Makedonci budu jedni od najboljih prijatelja ako se povežete s njima. Složila bih se. Fantastični ljudi, veseli, neopterećeni, pričljivi. Balkan u svojem najboljem izdanju', govori oduševljeno Ivana u čijem se društvu na putu našao i poznati chef Ivan Pažanin.

Promo

Istaknula je da je ondje sve puno ležernije nego kod nas, ali ne i nepromišljeno, smještaj u kojem je odsjela za svaku je, kaže, pohvalu, a tek vina.... 'Posebno me se dojmio hotel Park u Skopju. Da sam bogata, živjela bih u takvom hotelu. Preporučujem vinarije, jer imaju vrhunsko vino po smiješno niskim cijenama. Skopje po danu, po noći, sve treba istražiti, vikend je dovoljan. Ohrid, govore ondje, gori ljeti, a meni izgleda kao lijepi gradić na obali mora. Niti ne osvijestiš da je to jezero, jer je ogromno, galebovi lete, a uličice su zavodljive. I tvrđava Samoil je impresivna', rekla je u jednom dahu.

Promo

Promo

Za kraj je ostavila - hranu. 'U tri dana, dobila sam tri kilograma, ajme meni. Hrana je doista posebna priča, iznimno dobra. Makedonci , imam osjećaj, puno jedu i jedu jako dobro. Kad kažu 'mezimo', ja se baš najedem, a njima je to 'malo pojesti uz rakijicu'. Kad smo kod rakije - preporučujem mastiku koja ima okus poput Bronhi bombona. Još kad se doda malo leda ili vode pa dobije mliječnu boju. Ajvar, pinđur, pitice, sarmice, paprike punjene sirom, selsko meso, gravče na tavče... ma doista, ukusna i teška, a opet tako jednostavna hrana', ispričala nam je Ivana Mišerić, zadovoljna što se u organizaciji Međunarodnog sajma turizma Place2go uputila u tu zemlju na Balkanskom poluotoku.

Promo
Ivana Mišerić i Ivan Pažanin

Promo

Linker
18. travanj 2024 07:35