O POČETKU RODITELJSTVA

Iskreno o 37 dana u bolnici: ‘Dala bih sve da je Šarić mogao biti sa mnom, da mi obriše suze i kaže da će sve biti u redu‘

Korana Gvozdić rodila je dječaka Olivera 13. travnja u Petrovoj bolnici u Zagrebu. Zbog preranog rođenja malenog, skoro mjesec i pol dana čekali su na povratak kući. Korana nam je ispričala kako je provodila te dane te kako sada izgleda njihova svakodnevica.

"U bolnici sam s malenim provela skoro mjesec i pol dana. Nije bilo lako, ali kad znaš da imaš velik cilj, rekla sam odmah - ostajem koliko god treba. Zbog pandemije koronavirusa vanjski posjeti nisu bili dozvoljeni, a zbog cijele situacije, s Oliverom sam mogla biti svega 10 do 15 minuta na dan dok je bio na Intenzivnom odjelu. Ja na drugom katu, Oliver na prvom, a tata Ivan kod kuće, tako su igledali naši počeci roditeljstva. Kažem i uvijek ću ponoviti, nije bilo nimalo lako ali za viši cilj ništa nije teško! Izgurali smo", rekla je Korana Gvozdić.

image
Skoro mjesec i pol dana, bez dozvoljenih posjeta, Korana je s Oliverom provela u Petrovoj bolnici.
INSTAGRAM

Novopečena majka rodila je 13. travnja u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a s Oliverom je izašla tek 20. svibnja. Na Instagramu je s pratiteljima podijelila taj emotivan trenutak.

- Bodrili smo i čekali jedan drugog. Prvo je on mene čekao da se oporavim, a onda sam ja čekala njega i zaklela se da bez njega neću izaći iz te zgrade - napisala je.

U intervjuu za Gloria.hr, Korana se osvrnula na tih 37 dana u bolnici. - Što se tiče pandemije, smatram da nije bilo boljeg perioda za moju trudnoću koju sam morala čuvati od samog početka. Ipak, nakon poroda svu tu silnu “romantiku” pandemija je razrušila. Kad čekaš prvo dijete, nekako romantiziraš cijelu priču. Slušaš priče prijatelja koji su prije par godina bili sa svojim ženama na porodu ili nakon dva do tri sata vidjeli svoje bebe. Ja, kao i ostale majke u Petrovoj bolnici te sve majke koje su rodile tijekom pandemije, nismo imale taj scenarij. Sve dok nisi u toj situaciji, jednostavno ne razmišljaš o tome. Zaista bih u tim trenucima dala sve da je Ivan mogao barem na nekoliko minuta biti sa mnom, da me zagrli, da mi obriše suzu i kaže "biti će sve u redu" - rekla je Korana te dodala kako su se čuli videopozivima i porukama, ali i da je Ivan znao dolaziti pod njezin prozor.

- Ti momenti na prozoru...to su bili naši susreti, sav nalet emocija zgurao bi se u tih par minuta, totalni "roller coaster" - rekla je.

I prvi Majčin dan je dočekala u bolnici, ali je zato s djetetom iz bolnice izašla taman dva dana prije Ivanovog rođendana. To im je bila velika želja i na svu sreću, ostvarila se.

Čitajte i: Ivan Šarić i Korana Gvozdić ekskluzivno o trudnoći za Gloriju: "Beba nam stiže"

- Izlazak iz bolnice, točnije susret s Ivanom ne mogu riječima opisati, taj naš zagrljaj i njegov prvi susret sa sinom...i sad mi oči zasuze kad se sjetim. Naš dolazak kući taman prije njegovog rođendana bio je jedan od najboljih poklona koje sam mu ikad dala. U bolnici sam uspjela skombinirati i mali slatki poklon. Tata i sin dobili su iste dekice s njihovim imenima. Naše malo slavlje je bilo intimno, lijepo i emotivno - otkrila je.

Oliver je doma, svakim danom je sve veća i sretnija beba, a Korana i Ivan su uz njega od nula do 24. S bebačem kroz dva mjeseca planiraju i na more.

Koranu smo pitali i zašto su se odlučili baš za ime Oliver.

- Oliver Šarić - uvijek smo pri izgovaranju imena i prezimena dodavali riječ "gospodin". Gospodin Oliver Šarić. To nam tako moćno zvuči. Koliko se sjećam, to ime smo spominjali i dok još nisam bila trudna. Za dečka smo uvijek imali imena, a za ime curice je uvijek bila neka mala “borba” - rekla je te kroz šalu dodala kako joj je malo i laknulo to što je na ultrazvuku ipak saznala da nosi dječaka.

Korana Gvozdić i Ivan Šarić zaručeni su od 2016. godine, a jedan su od svakako najsimpatičnijih parova na našoj estradnoj sceni.

Linker
17. travanj 2024 01:29