Inspirativni Alen: ‘Znam mnoge koji su umrli, a još žive. Zašto sebe zakopati prije vremena?‘

Pobjednik treće sezone showa "Život na vagi", Alen Abramović, proslavio je 48. rođendan i tim povodom objavio vrlo inspirativan status.

"Danas mi je 48, ali slavim 2. rođendan zapravo. Znam mnogo ljudi koji su umrli, a još žive. Zašto sami sebe zakopati prije vremena, kada će ionako doći taj trenutak za svakoga od nas. Pustimo univerzum da brine o takvim stvarima. Isto je i s godinama, uvjeriti sebe da si star s 30 godina nije prirodno. A upravo to čini puno ljudi.

Ono što znam i što je moja istina je da starenje donosi sa sobom određenu mudrost i možda najvažniju stvar da zaista lako razlikujemo bitno od nebitnoga u životu.

Danas činim stvari o kojima nisam niti sanjao i imam više snage i elana nego kada sam bio upola mlađi.

Moja poanta: pod uvjetom da brinete o sebi, godine su zaista samo jedna obična brojka!" - naveo je Abramović.

Čestitari su pohrlili lajkati njegovu najnoviju objavu, a među njima pronašli smo i nekoliko komentara koji dokazuju kako je njegova priča itekako inspirirala neke na životne promjene.

"Sretan rođendan! Svaka čast na trudu i rezultatima. Slažem se da su godine samo broj i za promjenu nikad nije kasno. Moj motiv za promjenu i početak vježbanja nije bio višak kilograma, već bolest. Počela sam vježbati sa 53 godine. Već godinama uživam u vježbanju i osjećam se bolje nego ikad", napisala je jedna njegova pratiteljica, dok je druga dodala: "Uživaj u danu! Ti si nadahnuće mnogima", poručila mu je.

Podsjetimo, razlog zašto je tada 45-godišnji Alen Abramović pobjedio u reality showu “Život na vagi” svima je jasan - u pet mjeseci treninga i kontrolirane prehrane doslovce se prepolovio. Sa 181,3 kilograma na početku showa bio je najteži kandidat treće sezone popularne RTL-ove emisije, a na finalnom vaganju težio je 94,9 kilograma, što znači da je u međuvremenu izgubio 86,4 kilograma ili 47,7 posto svoje mase.

- Osjećam se kao ponovno rođen, a na svoje novo tijelo tek se moram naviknuti. Još se, naime, krećem kao onaj stari Alen, koji konstantno pazi da ne zapinje za stvari i ljude oko sebe. A reakcije okoline su fenomenalne: jedino je mama briznula u plač kad me vidjela, jer sam njoj sada premršav - rekao je Alen Abramović u ekskluzivnom intervjuu za Gloria magazin.

Nekadašnji trgovački putnik poslije pobjede je dao otkaz i postao motivacijski govornik. Na društvenim mrežama daje savjete za fizički, ali i mentalni trening te za zdravu prehranu, a nedavno je odlučio otkriti kako se osjećao nakon pobjede u showu. Njegovu iskrenost i otvrenost svi su pozdravili, jer je riječ o čovjeku koji o svemu tome govori iz osobnog iskustva.


ČITAJTE I:
Ispovijest bivšeg pobjednika Života na vagi: 'Svi su mislili kako sam na vrhu svijeta, ali istina je bila drugačija'

I treneri iz 'Života na vagi' mršave: Ovo su njihovi recepti za zdrav obrok od jutra od mraka

Simpatični trener Života na vagi otkriva koliko je malo potrebno da budemo sretni, ali i u dobroj formi

Linker
23. travanj 2024 13:34