Prelomio je

Idris Elba donio odluku koja je šokirala njegove fanove: ‘Stara ljubav zaborava nema‘

Britanski glumac koji je kao DJ nastupao i u Zagrebu, godinama razvija glazbenu i filmsku karijeru. Zasićen je glumom, a neko vrijeme nećemo ga viđati na velikom platnu jer snima album s Jay-Z-jem.

Jedan od najzgodnijih frajera na velikom platnu, engleski glumac Idris Elba, šokirao je obožavateljice kad je prošli mjesec otkrio da više ne želi biti glumac. Isprva se mislilo da je zvijezda kriminalističke serije Luther u kojoj tumači naslovnu ulogu, zasićena televizijom i filmom. Vjerovalo se da će sve biti u redu kad se odmori ili prespava odluku. Međutim, glumac misli ozbiljno.

Već nekoliko godina nastupa kao DJ na prestižnim glazbenim festivalima poput Coachelle i uživa u glazbi, a na odluku ostaviti glumu navela ga je i glazbena suradnja iz 2018. s britanskom repericom i pjevačicom Stefflon Don.

image

Idris Elba u seriji "The Wire".

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Njihova pjesma Boasty, snimljena za američku izdavačku kuću John Wiley & Sons, popela se na 11. mjesto najslušanijih u njegovoj domovini. Iste godine nastupao je kao DJ i u Zagrebu i pojavio se u glazbenom spotu Lover of the Light britanskog folk rock benda Mumford & Sons. Stoga ne iznenađuje kad je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair izjavio čemu se sada želi posvetiti.

"Dugo se borim u sebi. Dakle, napokon sam u miru donio odluku. Odabrao što ću odsad raditi. Nekima će se to svidjeti, a nekima ne", izjavio je i slikovitom usporedbom pokušao opisati kako u njegovom slučaju izgleda biti glumac i glazbenik.

Prepoznat kao glumac

"To vam je kao da pokušavate pripremiti soufflé dok u isto vrijeme gradite zid od cigle", tvrdi prezgodna zvijezde filmova Tko nisko pada te Planina između nas, čija je glazbena karijera započela još u osnovnoj školi.


Naime, kao 14-godišnjak pomagao je svom ujaku i njegovom malom bandu svirati na svadbama. Paralelno je glumio u londonskim kazalištima i dobio nekoliko manjih uloga na britanskoj televiziji. Uporno je gradio karijeru DJ-a na malim radijskim postajama, a prije dvadesetak godina preselio se iz Londona u New York nadajući se da će se tamo izgraditi karijeru kao DJ.

No, u Americi je, u seriji Zakon i red, prepoznat njegov glumački dar. Glazbu nije zaboravio ni kad se proslavio, a sada je izabrao staru ljubav.

Čitajte i: Treća sreća! Drugi brak mu je trajao četiri mjeseca, ali zbog nje je opet stao pred oltar

Njegova odluka svidjela se glazbenom mogulu Jay Z-ju koji mu je ponudio suradnju, piše portal Metro. Već su surađivali na naslovnoj pjesmi za mogulov album American Gangster.

image

Sabrina Dhowre Elba i Idris Elba.

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

"On glazbu ne vidi kao sporedni projekt. Planira se obvezati na ovo puno radno vrijeme. Želi snimiti album koji je jednako raznolik kao i njegova filmografija", otkrio je insajder za The News International.

Obožavateljice se nadaju da će glumac koji se 2019. oženio somalijsko-kanadskom manekenkom Sabrinom Dhowre i otac je dvoje djece, iz bivšeg braka sa spisateljicom i blogericom Hanne Nørgaard te iz veze vizažisticom Naiyanom Garth, nastupati što češće. Umoran od Hollywooda, vratio se ljubavi za kojom čezne godinama, glazbi.

Linker
17. travanj 2024 16:18